Kuusi suomalaista Romanian metsiin, Mutikaisella kylkiluuvamma

Jari Mutikaisen piti ajaa kilpailu hopealuokassa, mutta kylkiluuvamma hankaloitti miehen valmistautumista kisaan.
Kuva
Jani Hovi
Red Bull Romaniacs -starttaa huomenna. Tänä vuonna mukana nähdään kuusi suomalaista kuljettajaa, joista yksi lähtee kisaan puolikuntoisena.

16. Red Bull Romaniacs –kilpailu kaasutellaan huomisesta alkaen Sibiun ympäristössä Romaniassa. Kilpailu käynnistyy kaupungin keskustassa ajettavalla prologilla, joka perinteisesti kerää kadut täyteen katsojia. Prologi myös televisioidaan suorana lähetyksenä Red Bull TV:n välityksellä, joten sitä on mahdollista seurata myös kotisohvalta. Prologin jälkeen ajetaan neljä rankkaa maastopäivää, jotka todellakin laittavat kuljettajat huimaan testiin.

Kilpailussa nähdään tänä vuonna kuusi suomalaista kuljettajaa. Hopealuokassa kisaan lähtee Aleksi Vilkko, joka ajaa kilpailun edesmenneen Antti Pendikaisen muistoa kunnioittaen. Vilkko oli kilpailussa mukana myös viime vuonna, jolloin kisa päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi. Vilkko on harjoitellut todella aktiivisesti lajia viime ajat ja on luokan kärkipään kuljettajia, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Mutikaisella hankaluuksia

Jari Mutikaisen piti startata kisaan mukaan myös hopealuokassa, mutta muutama viikko sitten suunnitelmat muuttuivat.

- Olin harjoittelemassa täällä ja kaaduin yhdellä tukin ylityksellä. Epäonnekseni lensin suoraan paksuun puun oksaan, joka mursi pari kylkiluuta ja samalla myös vatsalihakset ottivat osumaa. En oikein pysty nostamaan tai työntämään pyörää tällä hetkellä, joten sen takia päätin vaihtaa luokkaa ja ajan nyt pronssiluokassa. Hopealuokassa nostamista olisi ollut tiedossa todella paljon, mutta nyt pääsen ehkä vähän vähemmällä sen suhteen, Mutikainen kertoi.

Mutikainen on ollut myös aiemmin mukana Romaniacsin hopealuokassa ja on myös harjoitellut ahkerasti kisan maastoissa. Niinpä mies tietääkin kilpailun haasteet.

- Täällä tulee isoja eroja hyvinkin nopeasti. Jollain saattaa mennä samassa mäessä tunti aikaa, kun taas toinen kuljettaja saattaa selvittää sen viidessä minuutissa.

Mutikainen ajaa kilpailussa Shercon 300-kuutioisella pyörällä, jonka hän on vuokrannut käyttöönsä merkin maahantuojalta Romaniasta.

- Toin itse jousituksen mukanani pyörään. Lisäksi minulla oli hieman korkeammat tangon kiinnikkeet ja muuta pientä osaa mukana, jotka pyörään laitettiin täällä kiinni. Tänään liimataan pyörään vielä tarrat kiinni ja sen myötä kaikki on valmiina. Olen käynyt jo kävelemässä huomisen prologin, joka näytti ihan hyvältä. Ei mitään mahdottoman vaikeaa, mutta kyllä siellä ohjelmaa tulee olemaan, Mutikainen päätti.

Prossiluokassa kisaan lähtee myös kolme muuta suomalaista kuljettajaa. Kimmo Virtanen on ajanut kilpailun kerran aiemminkin, mutta Henrik Heikkinen ja Pauliina Sievänen lähtevät ensimmäisen kerran kisaan mukaan. Tänä vuonna myös Rautaluokassa nähdään suomalaisväriä, kun Tommi Suhonen nähdään luokassa.