Kurvinen maailmanmestariksi

Lasse Kurvinen ajoi maailmanmestaruuteen eilen illalla Italaissa.
Kuva
Jukka-Pekka Purtilo
Lasse Kurvinen voitti historian ensimmäisen flat trackin maailmanmestaruuden lauantaina illalla Italian Bovessa.

TT-kilpailuna ajetun kilpailun karsintaeristä Kurvinen keräsi kolmanneksi parhaat pisteet ja sain näin ollen kolmanneksi parhaan lähtöpaikan finaaliin. Myös kisan toinen suomalainen, Mikko Koskinen pääsi mukaan finaaliin, ollen karsintojen viides.

Finaalin startin jälkeen Kurvinen oli toisena, edellään vain ensimmäisen kilpailun voittanut Francesco Cecchini. Finaali kuitenkin keskeytettiin parin kierroksen jälkeen, mutta uusintalähdönkin jälkeen Cecchini johti kisaa ennen Kurvista. Karsintojen ykkönen Ferran Cardus oli kilpailussa kolmantena ja hän olikin lopulta illan nopein kuljettaja, ajaen voittoon. Espanjalainen oli avauskilpailussa kuudes, mutta toisen kilpailun voiton ansiosta hän nousi sarjassa kolmanneksi. Mestaruus ratkaistiin kuitenkin Kurvisen ja Cecchinin välillä. Italialainen kaatui ja menetti mahdollisuudet mestaruuteen. Kurvinen ajoi ruutulipulle kakkosena ja hänet kruunattiin kisan päätteeksi mestariksi. Koskinen oli finaalin seitsemäs.

- Unelman tavoittelu on rakentunut useiden yhteistyötahojen kautta kotimaassa ja ulkomailla. Tein historiaa hieman varttuneemmalla iällä ja toivoikin toimivani esimerkkinä nuorille unelmien tavoittelussa, joiden eteen joutuu tekemään valtavasti työtä eri osa-alueilla, Kurvinen kertoi finaalin jälkeen.

k