Kurvinen kiinni MM-mitalissa

Lasse Kurvinen harjoitteli maanantaina Italiassa tulevaan tt-kisaan.
Kuva
Jukka-Pekka Purtilo
Flat trackin kauden toinen, ja samalla viimeinen MM-osakilpailu ajetaan lauantaina Italiassa. Lasse Kurvinen oli ensimmäisessä MM-kilpailussa toinen ja on näin ollen kiinni MM-mitalissa.

Flat track MM-sarjan keskimmäinen osakilpailu peruttiin Saksan koronatilanteen vuoksi ja tulevana lauantaina ajetaan MM-sarjan päätösosakilpailu Italian Bovessa. Kilpailu poikkeaa normaaleista ovaalikisoista siten, että radalle on rakennettu shikaanien avulla lisää kaarteita ja pyörissä saa olla alkuperäinen etujarru paikallaan. TT-radaksi kutsuttu Bovesin uusi rata on kuitenkin kapeahko ja lyhyt, mutta kilpailu varmasti tapahtumia täynnä.

Lauantaina selviää, kuka on flat trackin historian ensimmäinen maailmanmestari, sillä aikaisemmat vuodet on ajettu World Cupin voitosta. Kauden ensimmäisen kilpailun jälkeen sarjaa johtaa kokenut Francesco Cecchini, joka on voittanut aiemmin kuusi kertaa world cupin. Sarjassa toisena on Lasse Kurvinen ja kolmantena myös kokenut Daniele Moschini. Neljäntenä sarjassa on vasta 17-vuotias Kevin Corradetti, joka kilpailu lauantaina kisaradalla jo aiemmin ajetussa Italian mestaruussarjan osakilpailussa. Suomen toinen edustaja Mikko Koskinen on sarjassa kahdeksantena. Mielenkiintoisena villin kortin kilpailijana lauantain kisassa nähdään Elia Bartolini. 17-vuotias italialainen ajaa päätyökseen Moto3-luokan MM-sarjaa ja hän kuuluu Valentino Rossin suojatteihin. Kisassa on mukana myös sarjan ainoa naiskuljettaja Yasmin Poppenreitter, joka oli ensimmäisen osakilpailun 22.