Kullas onnistui vaikeissa olosuhteissa

Harri Kullas avasi kautensa vauhdilla vaikeissa olosuhteissa.
Kuva
Cab Screens Deos Group Honda
Harri Kullas oli hyvässä vauhdissa eilen Hawkstone Parkin kansainvälisessä kilpailussa, joka oli täynnä MM-sarjan vakiokiertäjiä.

Perinteinen Hawkstone Parkin kauden avaus ajettiin tänä vuonna todella haastavissa olosuhteissa, kun Ciara-myrsky riepotteli Britanniaa. Rata oli paikoin veden vallassa ja järjestäjät päättivätkin jättää päivän päätteeksi suunnitellun superfinaalin ajamatta. MXGP-luokan voittoon ajoi odotetusti Jeffrey Herlings, joka voitti toisen erän ja oli ensimmäisessä erässä kakkonen. Päivän totaalin toinen oli Shaun Simpson, joka puolestaan ajoi avauserän voittoon ja toisen erän kakkoseksi. Totaalin kolmas oli Glenn Coldenhoff.

Päivän totaalin neljäs oli Harri Kullas, ajaen ensimmäisessä erässä neljänneksi toisessa erässä kuudenneksi. Kullaksen taakse yhteistuloksissa jäi muun muassa Julien Lieber, Thomas Covington, Kevin Strijbos, Brent Van Donick ja Evgeny Bobryshev.

- Kisa oli aika mielenkiintoinen myrskyn takia. Rata oli pelkkää vettä ja tarkoitus oli vaan päästä ehjänä maaliin, ettei tule rikottua yhtä kisapyörää. Sain hyvät startit ja ajoi rauhallisen ajon molemmissa erissä, Kullas kertoi.

Kilpailua alustavan ajan Kullas on viettänyt Espanjassa harjoitusleirillä.

- Olen ajanut vasta kolme viikkoa ja sinä aikana ajoa on tullut noin 20 tuntia. Tuntuu, että pystyn vielä kehittymään tästä kauden tärkeisiin kilpailuihin, jotka käynnistyy maaliskuun puolessa välissä. Lähden täältä Ranskaan harjoittelemaan ja ajan ensi viikonloppuna siellä myös Lacapelle Marival –kisan, Kullas jatkoi.

Kauden päätähtäin Kullaksella on jälleen Englannissa, jossa hän ajaa Cab Screens Deos Group Honda –tiimissään täyden Britannian mestaruussarjan ja MX Nationals –sarjan.

- Suomen ja Viron kilpailuja ajan niin paljon kuin ehdin. Luultavasti pystyn ajamaan molemmissa sarjoissa neljä kilpailua. Ajan myös ehkä muutamia MM-kilpailuja, jos vaan pääsen mukaan. Tällä hetkellä osallistuminen kauden avauskilpailu Mattherley Basinissa näyttää kuitenkin huonolta. Lisäksi tarkoitus olisi päästä ajamaan myös yksi Amerikan ulkosarjan kilpailu, jos vaan saamme paketin kasaan, Kullas päätti.