Kullas dominoi Kaanaassa

Kuva
Jani Hovi
Harri Kullas ei kannattajiaan Kaanaassa pettänyt. Yamaha-kuljettaja voitti niin MX1-luokan toisen erän kuin superfinaalinkin.

MX2-luokan toinen erä käynnistyi Kaarel Tilkin johdolla. Häntä seurasivat Matias Vesterinen, Benjami Seppänen, Pihlak Egert ja Miska Kumaja. Vesterinen otti kuitenkin heti kärkipaikan itselleen. Tilk seurasi perässään Egert ja Matias Nieminen.

Nieminen teki hyvää nousua ja ohitti Egertin lähestyen Tilkiä ja kuittasikin kakkospaikan itselleen. Egert oli kolmantena, mutta tuota paikkaa tavoitteli tiukasti myös Noah Englund, ottaen sen myös itselleen. Myös Kasper Kangasniemi teki hyvää nousua ja ajoi viidennen kierroksen jälkeen jo viitospaikalla. Samaa paikkaa tavoittelivat myös Arttu Sihvonen ja Miska Kumaja.

Kangasniemi nousi nopeasti neljänneksi ja Sihvonen viidenneksi. Seuraavaksi Kangasniemen tähtäimessä oli Englundin kolmospaikka, mutta hyvä kisa kariutui Kangasniemen osuessa Englundin takapyörään ja Kangasniemen kaatumiseen.

Vesterinen dominoi kärjessä Niemisen ollessa toisena. Kärkikaksikon takana sijoitukset vaihtuivat ja kun kymmenen kierrosta oli takana, oli kolmantena Sihvonen. Nelospaikka oli Egertin hallussa ja viidentenä oli Kumaja.

Vesteriselle ja Niemiselle ei kukaan voinut mitään, mutta lopussa vaihtuivat vielä sijoitukset. Egert oli maalissa kolmantena, Kumaja oli neljäs ja Tilk viides.

Matias Vesterinen

Matias Vesterinen

- Nyt odotetaan vain superfinaalia. Kyllä minulla siihen vielä paukkuja löytyy. Katsotaan, miten lähtö onnistuu, mutta kyllä viiden joukkoon pitäisi ehtiä, Vesterinen suunnitteli jo päivän huipennusta.

Showmies Kullas

MX1-luokassa Harri Kullas otti tarjotun haasteen vastaan ja starttasi ulommaiselta lähtöpaikalta. Karel Kutsar otti startin perässään Juuso Matikainen, Harri Kullas, Tomi Siro ja Emil Silander. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kullas oli kakkospaikalla ja seuraavalla kierroksella kärjessä.

Jere Haavisto ajoi myös loistokisaa ja nousi toisella kierroksella jo kakkoseksi uhaten hetken jo Kullastakin. Kutsar ajoi kolmantena perässään Silander ja Matikainen. Muutama kierros mentiin tässä järjestyksessä, kunnes Indrek Mägi ohitti Matikaisen nousten viidenneksi. Seuraavaksi vaihtui kakkospaikka kun Kutsar ohitti Haaviston.

Kullakselle ei tässäkään erässä kukaan mitään mahtanut, ei myöskään toiseksi ajaneelle Kutsarille. Kisan loppu huipentui Haaviston ja Mägin kaksintaisteluun. Mägi haki ohituspaikkaa kaikkialta ja Haavisto taisteli vastaan, minkä pystyi ja otti kuin ottikin kolmossijan. Mägi siis neljäs ja Silander viides.

- Hyvin se näköjään ulkoakin lähti. Ei siinä holetkaan kaukana olleet. Haavisto pysyi mukana pari kierrosta, mutta sitten pääsin ajamaan omaa ajoani, niin eroa muihin alkoi syntyä. Nyt on vielä lyhyempi superfinaali edessä. Siinä voi tulla hiukan tiukempaa, Kullas arveli.

Kuin avauserän uusinta

MXC/A-luokan startissa Saku Mansikkamäki lähti puomilta kuin avauserässäkin ja jälleen oli käsi pystyssä holeshotin merkiksi. Mansikkamäkeä seurasivat Eemil Pesonen, Topias Kontto, Topias Reinikainen ja Eemil Ruuth. Kun ensimmäinen kierros täyttyi, oli kakkospaikalle noussut Aaro Menna. Kontto oli kolmantena, seuraavana Simo Koskinen ja Eemil Pesonen.

Kuudennella kierroksella Menna alkoi lähestyä Mansikkamäkeä, joka oli enää vajaan kolmen sekunnin päässä. Kolmantena jatkoi Kontto, neljäntenä Pesonen ja viidentenä Koskinen. Seuraavalla kierroksella vaihtui kärkipaikka kun Mansikkamäki lipsahti nurin ja Menna nousi kärkeen. Ero venähti 15 sekuntiin ja näin voittotaistelu oli ratkennut.

Koskinen ja Pesonen taistelivat kolmossijasta Konton ollessa viidentenä. Toiseksi viimeisellä kierroksella Koskinen sortui virheeseen, Pesonen kiitti ja kuittasi kolmospaikan. Kontto nousi neljänneksi ja Koskinen putosi viidenneksi.

Menna otti myös toisen erän voiton ja Mansikkamäki oli ruutulipulla toisena. Pesonen oli kolmas, Kontto neljäs ja Koskinen viides.

Aaro Menna

Aaro Menna

- Minulla vähän startti epäonnistui, mutta sain tilanteen korjattua aika pian. Sitten Mansikkamäki kaatui, niin pääsin kärkeen ja karkuun. Kunnon eteen olen tehnyt paljon töitä ja se tuntuu riittävän, Menna selvitti.

Koskisen vuoro voittaa

MXJ:ssä toisen erän startti kirjattiin avauserän voittaneelle Miro Varjoselle. Häntä seurasivat Atte Tolonen, Niko Hirvonen, Leevi Jalonen ja Aapo Lukkarinen. Avauskierroksen täyttyessä Hermanni Koskinen oli noussut jo neljänneksi. Lukkarinen jatkoi viidentenä. Pitkään ei Koskinen kuitenkaan neljäntenä viihtynyt, vaan oli noussut toisen kierroksen päätteeksi jo kakkospaikalle.

Koskisella oli maisti päällä ja hän ajoi nopeasti Varjosen kiinni. Sitten taisteltiin pari kierrosta ja Koskinen nousi kärkeen. Samalla oli myös kärkikaksikon takana tapahtunut. Kolmanneksi oli noussut Lukkarinen, nelosena ajoi Eelis Viemerö ja viidentenä Mikael Palohuhta.

Koskinen ajoi lopulta selkeään voittoon. Varjonen oli yhtä selkeästi erän toinen. Kolmantena podiumille nousi Viemerö. Lukkarinen oli neljäs ja erän lopulla viidenneksi nousi Heikki Vähäpesola

Hermanni Koskinen

Hermanni Koskinen

- Tykkäsin tällaisesta pattisesta radasta ja ajo kulki. Ei ollut mitään ongelmia ja jaksoin hyvin viedä pyörää tuolla pateissa. Lähtö ei ollut vieläkään oikein hyvä, mutta tästä tuli totaalin voitto, niin olen kyllä tyytyväinen, Koskinen iloitsi.

Superissa tiukkaa

Päivän päälähdössä eli superfinaalissa puomille asettui 34 kuljettajaa. Parhaiten puomilta irtosi Karel Kutsar. Seuraavina ajoivat Emil Silander, Juuso Matikainen, Jere Haavisto ja Tomi Siro. Matias Vesterisen kisa sen sijaan meni pilalle jo avauskaarteessa. Kun Vesterinen sai pyörän pystyyn, olivat muut jo kaukana. Myös Harri Kullaksen lähtö oli huono, mutta sitten alkoi nopea nousu.

Haavisto nousi nopeasti kärkeen perässään Kutsar, jota haastoi tiukasti Kullas. Kun kolmas kierros täyttyi, ajoi Kullas jo kakkospaikalla ja tavoitteena oli Haaviston kärkipaikka. Kutsar jatkoi kolmantena, seuraavina Silander ja Indrek Mägi. Seuraavalla kierroksella oli sitten Haaviston pakko taipua kun Kullas räjäytti maalihyppyrillä ohi.

Kullasta ei kärjessä uhannut kukaan, mutta kakkossijasta taisteltiin. Haavisto kesti kuusi kierrosta, mutta seitsemännellä Kutsar meni ohi, eikä Haavisto pystynyt heti vastaamaan. Haavisto veti hiukan henkeä ja lähti vielä taistelemaan Kutsaria kiinni. Mikään ei kuitenkaan auttanut, vaan kakkossija meni Kutsarille. Haavisto oli ruutulipulla kolmantena. Silander oli neljäs ja Mägi viides.

- Hyvältä tuntuu kun on kotirata ja yleisö kannustaa. Tein kyllä kaikkeni ja vauhti oli alussa hyvää, mutta kauemmin olisi pitänyt jaksaa. Lopussa sain vielä Kutsarin kiinni, mutta en päässyt ohi. Viimeisellä kierroksella olin jo aivan puhki, enkä pystynyt enää yrittämään, Haavisto kertoi erän jälkeen.

Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan heinäkuun lopussa Orimattilassa.

Viikonlopun kaikki tulokset