Kullaksella onnistunut ”harjoitus” joukkue MM-kilpailuun

Harri Kullas onnistui hienosti sunnuntaina Englannissa.
Kuva
Cult Moto / Cab Screens Crescent Yamaha
Harri Kullas ajoi sunnuntaina kauden viimeisessä motocrossin MM-osakilpailussa sijalle 12. ja olikin tyytyväinen sijoitukseensa. Nyt katseissa on jo joukkue MM-kilpailu Ranskassa.

Kullas onnistui lauantaina Matterley Basinin aika-ajoissa hyvin ja oli 15. Karsintaerän startti ei onnistunut Kullakselle tyypillisellä tavalla ja hän taistelikin lähes koko erän ajan 20. sijan tuntumassa olleiden kuljettajien kanssa, ollen lopulta erässä 21. Tämä tarkoitti sitä, että puomipaikka sunnuntain kisaeriin ei ollut paras mahdollinen.

Sunnuntain kisaerissä Kullas onnistui kuitenkin starteissa paremmin ja oli molemmissa lähdöissä sijan 10 tuntumassa.

- Molempien erien alut olivat hyviä ja etenkin ensimmäisen erän alku meni hyvin, kun taistelin pitkään seitsemännen sijan tuntumassa. Erän puolessa välissä käteni kuitenkin puutuivat ja jouduin hieman pudottamaan vauhtia, jolloin menetin pari sijaa. Erän lopussa sitten tuntui, että pyörässä on joku vika, kun meno muuttui hieman tahmeaksi. Luultavasti kuitenkin jossain jarrun välissä oli kivi tai muuta vastaavaa, mutta otin sen verran rauhassa viimeisen kierroksen, että Guillod pääsi minun ohitseni ja olin maalissa 12.

- Toisen erän alussa menetin heti pari sijaa. Ajoin erän puoleen väliin sijalla 12, mutta tein pienen virheen ja kaaduin. Tuossa tilanteessa Lupino pääsi ohitseni ja putosin sijalle 13. Jostain syystä minulla oli etujarrun kanssa ongelmia erän loppupuoliskolla ja Matterleyn kaltaisella nopealla radalla oli todella vaikea ajaa, kun jarru välillä toimi hyvin ja välillä taas ei. Mutta olin kuitenkin maalissa 13.

Päivän totaalissa Kullas oli 12. ja siihen sijaan hän olikin tyytyväinen.

- Ajollisesti jäi hieman parannettavaa ja se vähän harmittaa. Mutta tämä oli hyvää valmistautumista joukkue MM-kilpailuun, kun rata Erneessä on aika paljon saman tyylinen.

Kullas ajaa joukkue MM-kilpailun jälkeen vielä Tampere Supercrossin, joka päättääkin hänen kautensa. Jo tässä vaiheessa Kullas valottaa hieman ensi kauttaan.

- Nykyinen tiimini lopettaa toimintansa ja siihen päättyy tämä askel Englannissa, enkä tule enää luultavasti täällä ajamaan ensi vuonna, Kullas paljasti.