Kuka ajaa ja missä?

Cooper Webb lähtee kauteen hallitsevana mestarina.
Kuva
Jani Hovi
Monster Energy Supercross-sarja käynnistyy 4. tammikuuta. Tässä tietoa siitä, ketkä ajavat ja missä tiimeissä 450-luokan osalta.

Red Bull KTM

Cooper Webb

Marvin Musquin

Musquin kävi polvileikkauksessa viime viikolla ja on koko SX-kauden sivussa. Hänen paikalleen ollaan huhuttu muun muassa Chad Reediä, mutta viimeisimpien huhujen mukaan Reed jatkaa kauteen valmistautumista oman tiiminsä voimin. Samalla KTM:n sisältä on tullut tietoa, että Musquinin paikka saatetaan jättää kokonaan täyttämättä. Webb lähtee kuitenkin kauteen puolustavana mestarina ja haluaa myös puolustaa mestaruuttaan. Monesti kuitenkin sanonta: ”Mestaruuden voittaminen on helpompaa kuin puolustaminen”, pitää paikkansa.

 

Monster Energy Kawasaki

Eli Tomac

Adam Cianciarulo

Cianciarulo ajaa ensimmäistä vuottaan isossa luokassa ja lähtee tavoittelemaan osakilpailuvoittoja, jotka saattavat olla kuitenkin kiven alla. Tomacin selvä tavoite on puolestaan mestaruus, joka hänen olisi vauhtinsa puolesta pitänyt voittaa jo aiemminkin. Tähän asti Tomac on kuitenkin aina sortunut virheisiin tai hänen tasonsa on heitellyt niin paljon kilpailujen välillä, että mestaruus on jäänyt haaveeksi.

 

HRC Honda

Ken Roczen

Justin Brayton

Brayton ajaa tiimissä supercrosskauden, jonka jälkeen hänen paikalleen hyppää pikkuluokasta Chase Sexton, joka ajaa Rozcenin rinnalla ulkosarjan ja myös ensi vuoden. Roczenin sopimusta Hondan kanssa on jäljellä vielä tiettävästi kolme vuotta. Viime kaudella Roczen kärsi terveydellisistä ongelmista, jotka vaikuttivat hänen jaksamiseensa radalla. Nähtäväksi jää, ovatko nuo ongelmat selätetty tälle kaudelle.

 

Rockstar Energy Husqvarna

Jason Anderson

Zach Osborne

Dean Wilson

Vuoden 2018 mestari Anderson jatkaa Husqvarnalla vielä kolme seuraavaa vuotta ja hän on tiimin suurin mestarisuosikki. Osborne ajoi viime vuonna ensimmäisen kautensa isossa luokassa, mutta SX-kaudella sattunut loukkaantuminen piti hänet sivussa radoilta lähes puolet kaudesta. Osborne ajoi kuitenkin viime vuonna etenkin ulkoradoilla todella hyviä kilpailuja ja tänä vuonna häneltä voidaan odottaa hyviä suorituksia myös supercrossin puolella. Osbornen sopimus päättyy kauden

2021 lopussa. Wilson teki sopimuksen Husqvarnan kanssa jo heinäkuussa, mutta loukkaantui valitettavasti Monster Cupissa, eikä hänen radoille paluustaan ole varmuutta.

 

Monster Energy Yamaha

Justin Barcia

Aaron Plessinger

Barcia voitti viime vuonna kauden avauskilpailun, mutta sen jälkeen kausi meni alamäkeen. Barcian sopimus Yamahan kanssa päättyy tähän kauteen, joten hän haluaa antaa näyttöjä jatkoa varten. Pikkuluokassa Yamahalla ajava Dylan Ferrandis on nousemassa vuoden kuluttua isoon luokkaan ja saattaa halutessaan napata Barcian paikan. Tietojen mukaan Barcian sopimuksessa on takuupykälä, jonka mukaan hän saa uuden sopimuksen, mikäli on kolmen parhaan joukossa kauden päätteeksi. Plessinger ajoi puolestaan ensimmäisen kautensa isossa luokassa, mutta kärsi pienistä loukkaantumisista, eikä ollut missään vaiheessa parhaassa vauhdissaan. Plessingerin sopimus jatkuu tiettävästi myös vuonna 2021. Salaisuus ei ole myöskään se, että Barcia ja Plessinger kärsivät viime vuonna tekniikkaongelmista ja tiimin on saatava myös ne asiat kuntoon.

GR/Yoshimura Suzuki

Joey Savatgy

Fred Norren

Savatgy ajoi hienosti tänä vuonna Kawasakilla ja odotukset olivat korkealla myös tulevan kauden osalta. Valitettavasti Savatgy mursi kuitenkin nilkkansa pari viikkoa sitten Australiassa ja on luultavasti pitkään sivussa. Norren on puolestaan parhaimmillaan ulkoradoilla ja supercrossissa hän ei ole TOP10-kuskeja. JGR-tiimin valmistautuminen kauteen ei ole ollut muutenkaan helppo, sillä sopimuksen valmiiksi saaminen Suzukin kanssa kesti todella pitkään. Huhujen mukaan tämä saattaa hyvinkin olla tiimin viimeinen kausi Suzukin kalustolla.

 

Rocky Mountain KTM

Blake Baggett

Justin Boggle

Baggettilla on pitkä sopimus tiimin kanssa ja hän onkin tiimin tähti. Viime kaudella Baggett kärsi pienistä loukkaantumisista kesken kauden ja ne vaikuttivat hänen suorituksiinsa. Baggett voitti kuluneella kaudella yhden kilpailun ja seisoi yhteensä viisi kertaa podiumilla. Bogle puolestaan tuli kauden 2019 alussa tiimiin Benny Blossin tilalle ja sai paikan myös kaudelle 2020. Huhujen mukaan Rocky Mountain KTM-tiimi vaihtaisi väriä kaudelle 2021 ja siitä tulisi GasGas-tiimi.

 

Motoconcepts Honda

Malcolm Stewart

Vince Friese

Justin Hill

 

HEP Suzuki

Max Anstie

Adam Enticknap

Kyle Cunningham

 

Rock River Yamaha

Benny Bloss

Kyle Chisholm

Tiimi ei ole vielä vahvistanut kuljettajia, mutta vahvojen huhujen mukaan Bloss ja Chisholm ajaa Rock River Yamaha -tiimissä, joka menetti pitkäaikaisen päätukijansa CycleTraderin.

 

SGB Racing Kawasaki

Alex Ray

AJ Catanzaro

 

Team Tedder Racing

Martin Davalos

Dakota Tedder

 

PR-MX Pelletier Kawasaki

Cade Clason

Joshua Cartwright