KTM:n 2021 crossimallit julkaistu

Teksti
Kuva
KTM
KTM julkaisu uuden 2021 motocrossmallistonsa.

Huipputason kilpakuljettajien palautteen perusteella kehitetty vuoden 2021 KTM SX -mallisto pitää sisällään harkittuja parannuksia ja päivityksiä pyörien suorituskykyyn.

Merkittävänä edistysaskeleena vuoden 2021 KTM SX-F -mallisto tarjoaa langattoman mahdollisuuden pyörän säätämiseen uuden myKTM-sovelluksen kautta. Vuoden 2021 KTM SX -mallistoon kehitetyt parannukset ovat taustalla tehdyn teknisen tutkimustyön tulosta: markkinoiden laajin ja teknisesti kehittynein READY TO RACE -kilpailukalusto. Kerätyn palautteen perusteella KTM:n tutkimus- ja kehitystiimi päivitti KTM SX -mallistoa vuodelle 2021 kahta keskeistä tavoitetta ajatellen: tarkoituksena oli luoda kevyimmät, käsiteltävimmät ja tehokkaimmat pyörät parhailla varusteilla sekä varmistaa, että jokaiselle kuljettajalle löytyy iästä ja taitotasosta huolimatta juuri sopiva kokonaisuus.

Täysikokoisten kilpapyörien vuoden 2021 parannukset keskittyvät jousituksen ja rungon muutoksiin, moottorien päivityksiin, Dunlop:in renkaisiin ja uusiin grafiikoihin. WP XACT -etu- ja -takaetuiskunvaimennusta on päivitetty uusilla komponenteilla ja niiden vakioasetus on säädetty hieman jäykemmäksi. Tämä parantaa luotettavuutta ja ajotuntumaa erilaisilla alustoilla. Dunlop Geomax MX-33 on KTM SX -mallien päivityetty rengasvalinta sen monipuolisuuden ja kilpailukäytössä todistetun suorituskyvyn ansiosta. 

Nelitahtimalliston lippulaivamalli KTM 450 SX-F on saanut päivityksinä uudistetun männän, kampiakselin, moottorilohkot, venttiilien vivuston ja vaihteen lukitsijan, jotka tekevät pyörästä entistäkin luotettavamman ja kevyemmän sekä helpottavat yleistä huoltoa. Lisäksi vuoden 2021 KTM SX-F -mallit voi yhdistää uuteen myKTM-sovellukseen KTM PowerParts -valikoimasta löytyvän Connectivity Unit -yksikön avulla. Connectivity Unit -yksikköön on integroitu ohjaustangon pehmuste ja kun se on asennettu paikoilleen ja myKTM-sovellus otettu käyttöön, kuljettaja voi muokata KTM SX-F -pyöräänsä mieltymystensä ja rataolosuhteiden mukaan ilman suurempaa teknistä osaamista. Monipuolinen myKTM-sovellus mahdollistaa laajat säädöt jopa ajon aikana, mikä oli aiemmin mahdollista vain KTM:n tehdaskuljettajille.

KTM:n kaksitahtisten mallistossa erinomaisen teho–painosuhteen tarjoava 2021 KTM 125 SX on saanut uuden männän ja kytkimen sisäosat. Nämä uudistukset koskevat myös KTM 150 SX -mallia.

KTM suhtautuu Sportminicycle -mallistonsa kehitykseen samalla vakavuudella kuin täysikokoisiin pyöriinsä. KTM 85 SX, KTM 65 SX sekä KTM 50 SX ja KTM 50 SX MINI saavat uuden kaasukahvan, mikä tekee kaasun käytöstä sulavampaa ja vasteesta paremman. Suurempien jarrulevyjen sekä FORMULA -etu- ja -takajarrujärjestelmän ansiosta KTM 85 SX:n jarruteho on huomattavasti aiempaa korkeampi. Kaikissa kolmessa junioripyörässä on nyt ohjaustanko, joka mahdollistaa ODI lock-on tuppien käyttämisen. KTM 50 SX ja KTM 50 SX MINI -mallien halkaisijaltaan pienempi ohjaustanko mahdollistaa kapeampien tuppien asennuksen.

”Insinööriemme jatkuva kehitystyö Mattighofenissa tai Yhdysvalloissa ei lopu koskaan. Keräämme palautetta huipputason Motocross- ja Supercross-kilpailijoilta kaikkialla maailmassa ja esittelemme ylpeinä mallivuodelle 2021 markkinoiden teknisesti kehittyneimmän motocrossmalliston. Vuoden 2021 mallit ovat suorituskyvyltään luokkansa kärjessä ja koko mallistossa nähdään yksityiskohtaisten parannusten lisäksi kilpailuhenkinen ulkomuoto. Vuodelle 2021 esittelemme myös uuden myKTM-sovelluksen kaikille nelitahtisille malleille. Se on edistynyt työkalu, joka on suunniteltu kuljettajille koko potentiaalinsa hyödyntämiseksi,” vahvisti Joachem Sauer, KTM:n Product Manager Offroad.

KTM PowerParts -mallisto on oikea valinta, kun halutaan yksilöidä vuodelle 2021 päivitettyjä KTM SX -malleja tai KTM Sportminicycles -pyöriä. Insinööriemme Itävallassa suunnittelemat ensiluokkaiset osat ja lisävarusteet voivat nostaa minkä tahansa KTM SX -pyörän seuraavalle tasolla ja kuljettajalleen sopivaksi.

Lisäksi niin aikuis- kuin junioriajajatkin pääsevät nauttimaan READY TO RACE -mentaliteetista KTM PowerWear -malliston avulla. KTM PowerWear -mallistoon kuuluu laadukkaita ajovarusteita, ensiluokkaisia suojavälineitä sekä vapaa-ajan vaatteita.

2021 KTM SX -mallisto on saatavilla valtuutetuilta KTM-jälleenmyyjiltä elokuun loppupolella. Lisätietoja löydät osoitteesta www.ktm.com.