KTM SX-E 5 -minisähköpyörä saapuu markkinoille

Teksti
Kuva
KTM
KTM vahvisti tänään, että heidän uusi minisähköpyörä saapuu myyntiin noin kuukauden kuluttua.

KTM:n viimeisten kymmenen vuoden aikana kehittämä sähkömoottoritekniikka on nyt valmis suurelle yleisölle esiteltäväksi. KTM:n insinöörit ovat panostaneet tietotaitonsa uuden KTM SX-E 5 -mallin kehitykseen ja lopputuloksena on täysin kilpailukykyinen minisähköpyörä. Innovatiivisen moottorin teho on täysin verrattavissa KTM 50 SX -malliin, mutta se tuo mukanaan sähkömoottorin hyödyt ja helppouden. Hiljainen ja lähes huoltovapaa pyörä mahdollistaa uusien kuljettajien tutustumisen moottoripyöräilyyn miellyttävällä tavalla. KTM SX-E 5 -mallissa on kuusi eriasteista tehoasetusta, jotka on helppo valita nappia painamalla kuljettajan kehityksen mukaan. Siinä missä pyörä sopii aloittelevalle kuljettajalle, tarjoaa se myös täystehoasetuksella todella kilpailukykyisen voimantuoton kehittyneimmille junioreille. Ensiluokkaisen rungon ansiosta KTM SX-E 5 -mallin korkeus on poikkeuksellisen laajasti säädettävissä. Malliin on saatavilla KTM PowerParts -madallussarja, joka tuo minisähköpyörän jopa 3-vuotiaiden lasten ulottuville. Lisäksi pyörä kasvaa kuljettajien mukana jopa kymmenenteen ikävuoteen asti.

Uuden junioripyörän sähkömoottorin voimantuotosta vastaa moderni KTM PowerPack -litiuminoniakku, jota ympäröi vahva ja kestävä suojakotelo. Turvallisuus on ollut uuden mallin kehityksen keskiössä. Teho jakautuu tasaisesti koko alueelle ja on helposti hallittavissa, mikä tekee kokonaisuudesta äärimmäisen käsiteltävän segmentin muihin pyöriin verrattuna. Radalle siirryttäessä pyörän ketteryys on omaa luokkaansa, mikä mahdollistaa yhä nuorempien kuljettajien siirtymisen seuraavalle tasolle harjoittelussaan. Polttomoottorilla varustetun sisarmallinsa tapaan KTM SX-E 5 -minisähköpyörässä on ensiluokkainen WP XACT 35 -ilmakeula ja WP XACT -takaiskunvaimennin. Laadukkaat levyjarrut, valetut jalkatapit, alumiininen ohjaustanko ja ergonominen muotoilu ovat osa uutuusmallin valmistuksessa käytettyjä korkealaatuisia komponentteja. KTM SX-E 5 on käynyt läpi lähes saman kehitysprosessin kuin suuret SX -mallitkin, jotka on kehitetty yhdessä Red Bull KTM Factory Racing -tehdaskuljettajien kanssa.

”Odotamme innolla KTM SX-E 5 -mallin saapumista valtuutetuille KTM -jälleenmyyjille. Pyörässä on muiden SX -mallien tapaan ensiluokkainen runko sekä sähkömoottorin mahdollistama loistava ajettavuus. Sitä on helppo ajaa, mutta samalla se on huippunopea ja hiljainen. Uutuusmallia on testautettu eri tasoisilla kuljettajilla ja se on yllättänyt aloittelevimmatkin kuljettajat positiivisesti helppoudellaan; he ovat voineet siirtyä radalle lähes välittömästi. Lisäksi kansallisen tason kuljettaja voiva ajaa täysin vertailukelpoisia kierrosaikoja KTM SX-E 5 -mallilla kuin polttomoottoripyörilläkin. Tämä on todella ainutlaatuista. Pyörän säädettävyyden ansiosta sen käyttöikä on poikkeuksellisen pitkä. KTM SX-E 5 vastaa niin kuljettajan koon kuin kykyjenkin kehitykseen. Kuljettaja voi myös ylläpitää pyörää melko itsenäisesti, sillä ainoat säännölliset huoltotoimenpiteet ovat akun lataamisen lisäksi lähinnä ketjujen rasvaaminen. Myös elektroniikkatiimimme on panostanut pyörän turvallisuuteen paljon. Näin ollen suorituskykyinen ja monipuolisesti mukautettava KTM SX-E 5 on fantastinen lisä KTM:n tuoteperheeseen”, kertoo Joachim Sauer, KTM offroad-osaston vanhempi tuotepäällikkö.

Sähköisistä kulkuneuvoista on muodostumassa tärkeä osa nykyaikaista matkustamista. KTM:llä on kyseiseen tuotesegmenttiin keskittyvä tutkimus- ja tuotekehitystiimi, joka suunnittelee tulevaisuuden sähkömoottoripyöriä. Tämä täydentyy vuosien asiantuntemuksella kilpamoottoripyörien valmistamisesta, joten voidaan varmasti sanoa KTM:n olevan edelläkävijänä sähköisessä ajoneuvotekniikassa. KTM on ilmoittanut sitoutuneensa kehittämään huipputeholtaan 4–18 kW:n matalajännitemoottoreita, jotka täyttävät tiukimmatkin turvallisuusstandardit. KTM SX-E 5:n julkaisu on uusi luku KTM:n sähköisten ajoneuvojen kehityshistoriassa.

Valtuutettujen KTM -jälleenmyyjien liikkeisiin pyörät saapuvat loka-marraskuussa 2019.

Pyörän hinta on akun kanssa 4 995 € (laturi myydään erikseen hintaan 406 €).