KTM laajentaa SX-E-tasapainopyören mallistoa

Teksti
KTM SX-E 1.20
Kuva
KTM
SX-E -sarjan sähköiset tasapainopyörät ovat täydellinen valinta pienille READY TO RACE kuljettajille. Nyt mallisto laajenee entisestään.

Vuoden 2023 KTM SX-E-tasapainopyörät antavat pienille kuskeille mahdollisuuden tutustua jo varhaisella iällä täysin uudenlaiseen ajokokemukseen. Sarjan kolme mallia ovat ihanteellinen lähtökohta moottoripyöräilyharrastuksen aloittamiseen. Akkukäyttöisiä KTM SX-E -sarjan pyöriä voi ajaa niin sisällä kuin ulkonakin. Pyörät ovat lähes äänettömiä, ja niiden teho on säädettävissä.

KTM SX-E 1.12

Sarjan pienin KTM SX-E 1.12 on tarkoitettu kuljettajille, joilla on vasta vähän tai ei lainkaan ajokokemusta. Koska pyörän paino on alle 7,7 kg, sen käsittely on helppoa. Sen kyytiin on helppo hypätä sekä kaatuessa nostaa pyörä ylös ja jatkaa ajamista.

Kun tähän lisätään 330 mm:n korkuinen istuin, TIG-hitsattu alumiinirunko, ilmarenkailla varustetut 12 tuuman komposiittipyörät ja mahdollisuus liikkua ilman sähkömoottorin päälle laittamista, on tuloksena täydellinen paketti, jonka avulla voi harjaannuttaa tasapainoa.

KTM SX-E 1.12 -mallin tehonlähteenä on 20 voltin ja 2 ampeeritunnin teollisuusstandardien mukainen litiumioniakku. Sen avulla on mahdollista ajaa 30–60 minuuttia, ja se on ladattavissa yhtä nopeasti. Pyörän sähkömoottorille on valittavissa kolme tehotilaa.

Training Mode ­tilassa enimmäisnopeus on vain 8 km/h, ja siitä siirrytään asteittain Advanced Mode -tilan huippunopeuteen 14 km/h.

a

KTM SX-E 1.16

KTM SX-E 1.16 on varustettu suuremman tehon ja vääntömomentin moottorilla. Tämä pyörä soveltuu 4–8-vuotiaille kuljettajille, joiden paino on enintään 35 kg.

KTM SX-E 1.16 -mallin tehonlähteenä on 20 voltin ja 4 ampeeritunnin teollisuusstandardien mukainen litiumioniakku.
Pyörässä on valittavissa kolme tehotilaa, ja sen huippunopeus 20 km/h.

KTM SX-E 1.16 painaa vain 9 kg, pyörän istuimen korkeus on 431 mm ja siinä on 16 tuuman ilmarenkailla varustetut komposiittipyörät. Tällä isommalla pyörällä pienen kuljettajan on mahdollista ajaa aiempaa rohkeammin, nopeammin ja monipuolisemmissa maastoissa.

s

KTM SX-E 1.20

Täysin uudessa KTM SX-E 1.20 -mallissa on 36 voltin moottori, jonka ansiosta pyörän teho ja toimintasäde riittää jo huomattavasti vaativampaan ja nopeampaan ajoon.

KTM SX-E 1.20 -mallin huippunopeus on 32 km/h. Tämän lisäksi pyörässä on MANITOU J-Unit jousitettu etuhaarukka (80mm), ja kokoalumiinirunko. Näin KTM SX-E 1.20 käyttäytyy kuten suurempi minimotocrosspyörä samalla, kun pyörä on edelleen pienten kuljettajien hallittavissa turvallisen 584 mm:n istuinkorkeuden ansiosta.

Varustelun täydentää suojatuilla laakereilla varustetut 20 tuuman nailonpyörät, INNOVA-ilmarenkaat sekä hydrauliset Hayes Dominion A2 -levyjarrut (edessä 60 mm:n ja takana 140 mm:n jarrulevy).

KTM SX-E 1.20 painaa akulla varustettuna hieman alle 15 kg, ja se soveltuu erinomaisesti n. 10–12-vuotiaille lapsille 52 kg:n painoon saakka. Pyörässä on kolme tehotilaa, joista voi valita kuljettajan taidoille soveltuvimman.

Training mode -tilassa KTM SX-E 1.20 -pyörän huippunopeus on rajoitettu 16 km/h maksimiin ja keskimmäisessä eli vakiotehotilassa 24 km/h. Täyden tehon tilassa pyörän huippunopeus on jopa 32 km/h.

Ajoaika riippuu käytettävästä tehotilasta ja maastosta, se on n. 30–60 minuuttia kolmen tunnin latauksen jälkeen. Tyhjentyneen akun voi vaihtaa nopeasti ja helposti, joten pyörää voi käytännössä ajaa juuri niin pitkään, kun pieni kuski jaksaa - kunhan pitää aina yhden akun latauksessa.

Sähköisten KTM SX-E-tasapainopyörien valikoima antaa lapsille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua moottoripyöräilyn maailmaan. Sillä saa harjaannuttaa tasapainoa, kasvattaa itseluottamusta, ajosilmää ja kaasukontrollia, pitää hauskaa ja huristella vaivattomasti paikasta toiseen.