KTM julkaisi kaksi erikoismallia

Teksti
Kuva
KTM
Kahden erittäin menestyksekkään urheilijan ja heidän Red Bull KTM Facory Racing -pyöriensä kunniaksi KTM julkaisee rajoitetun määrän KTM 250 SX-F PRADO ja KTM 450 SX-F CAIROLI -pyörämalleja.

Kauden 2019 suvereenisti kilparatoja hallinnut KTM -kuljettaja Jorge Prado osoitti niin kykynsä kuin sitoutumisensa voittaessaan toisena peräkkäisenä vuotena FIM MX2-luokan maailmanmestaruuden. Yhteensä 31 erävoittoa ja 16 kokonaiskilpailuvoittoa niittänyt 18-vuotias espanjalainen ajoi Red Bull KTM Factory Racing KTM 250 SX-F -pyörällä ja toi näin brändille sen 11. tittelin. Pradon uskomatonta vuotta kunnioittaakseen KTM halusi luoda jotain poikkeuksellista ja esittelee nyt ylpeänä KTM 250 SX-F PRADO MY2020 -erikoismallin.

READY TO RACE -mentaliteettia henkivä pyörä on täynnä ensiluokkaisia komponentteja, kuten oranssit Factory T-kappaleet, komposiittinen pohjapanssari ja Selle Dalla Valle Factory -penkki. Malli pohjautuu Pradon mestaruuspyörään myös oranssin rungon, semi-kelluvan etujarrulevyn, etujarrulevyn suojan ja oranssin takarattaan sekä kultaisten Regina -ketjujen osalta. Unohtaa ei sovi eksklusiivista Red Bull KTM Factory Racing -grafiikkaa, josta kilpanumero 61 löytyy etu- ja sivunumerokilvistä. Tarkkaan valituilla komponenteilla on luotu kokonaisuus, joka vastaa myös äärimmäiseksi hiottua kilpailukykyä vaativan kuljettajan makuun.

”Omalla ajonumerolla 61 varustettu tuotantomalli on jotain, mistä lapsena vain unelmoin. Tämä on todella ainutlaatuinen kunnianosoitus ja pyörä näyttää mielestäni upealta. Meillä on ollut fantastinen vuosi ja haluankin kiittää KTM:ää yhteisen menestyksemme juhlistamisesta tällä tavalla. Se on erittäin siistiä. Olen myös todella ylpeä saadessani olla osa oranssia perhettä ja odotan innolla KTM 250 SX-F PRADO -mallin siirtymistä tuotantoon,” vahvistaa Prado.

Kun vain voittaminen on vaihtoehto, on kilpailukykyisessä pyörässä huomioitu jokainen yksityiskohta. Tähän perustuu KTM 450 SX-F, jonka ikoniseen maineeseen liittyy vahvasti legendaksi noussut kuljettaja Antonio ’Tony’ Cairoli. Cairoli on ollut rakentamassa vahvaa perintöä yhdeksällä maailmanmestaruudellaan ja edelleen väkevällä esiintymisellään MXGP-luokassa.

Yhteistyössä Cairolin kanssa kehitettiin uusimman sukupolven todistetusti kilpailukykyisin motocrosspyörä. Kunnianosoituksena legendalle KTM julkaisee KTM 450 SX-F CAIROLI MY2020 -mallin. Tämä erikoismalli huokuu äärimmilleen vietyä READY TO RACE -henkeä, ja aivan kuten KTM 250 SX-F PRADO -malli, on se varustettu ensiluokkaisilla ominaisuuksilla ja eksklusiivisilla Red Bull KTM Factory Racing -grafiikoilla – tietenkin ympäri maailmaa tunnetulla 222 ajonumerolla viimeisteltynä.

”Vuosien kehitystyö KTM 450 SX-F -mallin parissa on ollut äärimmäisen palkitsevaa, kun olemme metsästäneet voittoja kilpailusta toiseen ja se on tehnyt pyörästäni minulle todella erityisen. Paljon aikaa käytettiin viimeisimmän 450-kuutioisen mallin parissa ja edelleen kilpaa ajaminen on parasta mitä tiedän. Tämä kunnianosoitus KTM:ltä vetää nöyräksi. Olen etuoikeutettu, kun saan nähdä kuljettajien ajavan numerolla 222 pyörässä, joka paitsi näyttää myös tuntuu pitkälti omalta Red Bull KTM Factory Racing -pyörältäni. Sen ovat kehittäneet maailman parhaat insinöörit ja se on todella erityinen malli,” sanoo Cairoli.

”Me KTM:llä olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, että kaksi maailman parasta moottoripyöräilijää antavat aikansa ja näkemyksensä näiden tuotteiden kehitystyöhön. Juhlistaaksemme Pradon uskomatonta kautta ja Cairolin menestystä sekä edelleen vahvaa suoriutumista lajin huipulla päätimme rakentaa kaksi erikoismallia ensiluokkaisilla komponenteilla ja täydellä Factory -lookilla. Nämä uutuudet tulevat olemaan saatavilla Euroopassa loppuvuoden 2019 aikana,” kertoo KTM:n vanhempi offroad tuotepäälikkö Joachim Sauer.

KTM 450 SX-F CAIROLI saapuu valtuutetuille KTM -jälleenmyyjille lokakuun lopussa ja KTM 250 SX-F PRADO on saatavilla joulukuussa. KTM 450 SX-F CAIROLI -erikoismallin ohjehinta on 11 090 € ja KTM 250 SX-F PRADO -erikoismallin 10 195 €.

Kuva
KTM