Kovia nimimiehiä RX Moto Endurancessa

Kuva
Jani Hovi
Lauantaina ajettavassa RX Moto Endurance-kilpailussa nähdään mukana useita maailmanmestareita ja muutenkin kovia vetomiehiä.

Kanteleella ajettava RX Moto Endurorance-kilpailu osoittaa jälleen olevan yksi vuoden suosituimmista kilpailuista, kun lähes 280 kuljettajaa kerääntyy mukaan pitämään hauskaa kuuden tunnin ajaksi. Tänä vuonna joukossa on mukana myös todella paljon tunnettuja ja ennen kaikkea vauhdikkaita kuljettajia.

Kilpailu pyörähtää liikkeelle lauantaina klo 10:30 ja seitsemän kilometrin mittaista kierrosta ajetaan kolmihenkisin joukkuein yhteensä kuuden tunnin ajan. Joukkueet voivat vaihtaa kuljettajaa radalla vapaasti kuuden tunnin aikana, mutta jokaisen kuljettajan on ajettava vähintään yksi kierros.

Kilpailukeskus ja reitti sijaitsevat osoitteessa: Myrskyläntie 726, Pukkila.

Tässä reittikuva uudesta kisapaikasta.

d

Ennakkoon ylivoimaisesti nimekkäin joukkue liikkuu lauantaina nimellä Axu hoitaa. Joukkueen kuljettajina toimivat Mauno Hermunen, Roni Kytönen ja Eero Remes. Tämä kolmikko onkin kilpailun suurin suosikki, eivätkä he sen suurempia esittelyjä kaipaa. Etukäteen mietittynä kovimman vastuksen heille heittää Nopeetpakarat -joukkue, jossa ajavat Teemu Makkonen, Miro Sihvonen ja Emil Silander. Motocrossmiesten pitäisi olla kuin kotonaan nopealla pellolla ja sitä kautta tuloksen voidaan odottaa olevan hyvä. Kärkipaikoista taistelee varmasti myös joukkue nimeltään Jackpot crew. Siinä ajavat enduron tulevaisuuden toivo Tiitus Enjala, MX2-luokan hallitseva Suomen mestari Kimi Koskinen ja supermotomestari sekä asfalttiratojen taitaja Kimi Patova. Näin ollen talven loukkaantumisestaan toipunut Koskinen tekee samalla myös paluun radoille.

Nopea tulee olemaan myös joukkue nimeltään Kaatuneet pulut, jossa ajavat Mäntsälän kolmikko Albert Juhola, Tuomas Kyytsönen ja Juha-Pekka Tirkkonen. Team RX Moto Turku -joukkue oli vielä viikko sitten yksi voittajasuosikeista, mutta Miro Varjosen loukkaannuttua, ei hänen tilalle ole vielä nimetty uutta kuljettajaa ja näin ollen joukkueen iskukyky on vielä auki. Joukkueen kaksi muuta kuljettajaa ovat Sampo Rainio ja Leevi Takatalo, joten vauhti löytyy ainakin sieltä. Persoonallisella ”Ryhmä” - nimellä liikkuva joukkue on myös mielenkiintoinen monilta osin. Joukkueessa ajavat enduron ja extreme-enduron puolella menestystä niittänyt Antti Hänninen ja fanien suosikki Henry Olenius, sekä Hännisen parempi puolisko Justiina Koivisto.

Edellä mainittujen nimien lisäksi lähtölistalta löytyy muun muassa juuri Heinolassa MX2-luokan voittanut Mauno Nieminen, enduron SM-mitalissa kiinni oleva Eetu Puhakainen, The Jannet (Leander, Mukkala ja Rantanen), enduromestari Marko Tarkkala, Fanticin maahantuoja Marko Kokko, Vantaan Moottorikerhon monitoimimies Pasi Jaatinen ja flat track -mestari Lasse Kurvinen.

Kilpaluokassa on mukana yhteensä 43 joukkuetta ja harrasteluokassa 44. Naisten luokassa on neljä joukkuetta ja nuorissa sekä matkaenduroissa molemmissa yksi joukkue.

Kilpailun lähtöluettelo.

Lisätietoa tapahtumasta.