Koskinen tähtää Päitsille

Kimi Koskinen voitti lauantaina Janakkalassa elämänsä ensimmäisen endurokilpailun.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MX2-luokan viime vuoden Suomen mestari Kimi Koskinen ajoi viime viikonloppuna uransa ensimmäisen endurokilpailun ja nyt nuorukainen tähtää Päitsille.

Viime viikot ovat olleet Kimi Koskiselle uuden opettelemisen aikaa. Pari viikkoa sitten hän ajoi Kiteellä cross countryn SM-kilpailun, jossa sijoittui neljänneksi. Viime viikonloppuna East MX-tiimin kuljettaja ajoi puolestaan elämänsä ensimmäisen endurokilpailun. Hän voittikin yli kolmen minuutin erolla koko C-luokan Janakkalassa, jossa moni endurokuljettaja tuskaili haastavan reitin kanssa.

- Yleensä en ole kesäendurosta tykännyt, mutta tänään reitillä oli paljon savispooria, jota oli ihan kiva ajaa. Enduropyörä on niin ketterä savispoorissa verrattuna crossipyörään, Koskinen kertoo.

Koskisen endurodebyytti piti tapahtua alun perin vasta ensi talvena, mutta hän päättikin lähteä hakemaan luokkanousua C-luokasta jo tänä syksynä. Syykin on selvä, sillä Koskinen tähtää ensi talvena Päitsille ja haluaa päästä ajamaan siellä SM-pisteistä.

- Olin viime vuonna Tiitus Enjalalla haalarihuollossa ja sanoin silloin, että haluan olla täällä ensi vuonna ajamassa. Ajoin syksyllä prätkäkortin ja tarkoitus oli sitten nousta talvella B-luokkaan. Minulle kuitenkin sanottiin, että kannattaa ajaa itsensä B-luokkaan jo kesäkelillä, ettei talvella tarvitse sitten ohitella spoorissa C-luokassa niin paljon muita kuljettajia. Tarkoitus on ajaa talvella myös muita endurokilpailuja, joista saa hyvää treeniä Päitsiä varten, Koskinen jatkaa.

Vaikka GASGAS-kuljettaja onkin innostunut endurosta, ei hän ole suinkaan vaihtamassa päälajia.

- Ehdottomasti crossi on yhä päätähtäimeni, mutta viime talvena sytyin talvienduroon. Kun spoorissa ajaminen rupesi onnistumaan, oli se todella hauskaa hommaa. Viime talvena ajoin noin 40 tuntia spooria, Koskinen muistelee

Monet motocrosskuljettajat ovat sitä mieltä, että enduron ajamisesta ei ole mitään hyötyä motocrossia silmällä pitäen. Koskinen on kuitenkin toista mieltä.

- Endurosta on ehdottomasti hyötyä motocrossissa. Endurossa joutuu niin paljon kiperämpiin tilanteisiin pyörän kanssa. Siinä joutuu miettimään, miten pääsee eteenpäin mahdollisimman pienillä virheillä ja sitä kautta oppii pyörän hallintaa, Koskinen tietää.