Kilpailut, numerot ja muuta

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin lajiryhmä tiedottaa ensi kauden kilpailuista, numeroiden hausta, valmennusryhmistä ja uudesta tiedotuskanavasta.

Kilpailuhakemuksia kaudelle 2023 on tullut muhkea määrä ja olemme ns. positiivisen ongelman äärellä. On hyvin paljon mahdollista, että vaikka kuinka asetellaan palikoita paikoilleen, niin kaikki halukkaat eivät tule ensi vuonna kilpailuja saamaan. Pääsääntöisesti kerhot haluavat järjestää MX-liigan osakilpailut keväällä ja SM-kilpailut kesällä, joten kokonaisuus on haastava.

Lajipäivillä esiteltyä kilpailukalenteria on jo muokattu mm. Suomen MM-enduron ajankohdan muutoksen takia. Todennäköisesti muutoksia tulee aiheuttamaan vielä Suomen MXGP:n ajankohta, mutta tuosta ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Samoin kilpailuhakemusten suuri määrä aiheuttaa muutoksia kalenteriin.
 

EX65/85 lohkojako 2023

FIM-Europe vahvisti menneellä viikolla uudet EMX65/85 lohkojaot. Suomi kuuluu "North Europe" karsintalohkoon, missä ovat seuraavat maat Suomen lisäksi: Ukraina, Puola, Liettua, Latvia, Viro, Ruotsi, Norja ja Islanti. Karsintakilpailujen ajankohdista ja/tai kilpailupaikoista ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.
 

2023 kilpailunumerot, huomio TOP250

Muistutuksena, että MX1/MX2-luokan kilpailunumerot ovat ensisijaisesti varattu A-luokituksen omaaville kuljettajille ja heillä on ns. ensisijainen oikeus ko. luokkien kilpailunumeroihin. Kaudella 2023 tämä oikeus ulotetaan myös TOP250-numeroihin, sillä erotuksella, että A-luokiteltujen kuljettajien tulee varata TOP250-numerot aikaikkunassa, jolloin kauden 2022 numerot ovat vahvistettavissa kaudelle 2023. Jos A-luokiteltu kuljettaja ei tätä tee, TOP250-numero vapautuu muiden käyttöön. Kauden 2023 numerot eivät ole vielä varattavissa, mutta tiedotetaan heti, kun aikataulut tarkentuvat. 
 

Valmennusryhmät

Moottoriliiton sivuilla on lomake, missä kartoitetaan valmennusryhmiin pyrkiviä kuljettajia. Valmennusryhmään voivat hakea ne, jotka ajavat vuonna 2023 EMX125-, EMX250 tai EMX Women -sarjaa tai on selkeä suunnitelma vuodelle 2024 ajaa kyseisiä sarjoja.

Lomake löytyy:
https://www.moottoriliitto.fi/ajajille/valmennus/valmennusryhmat/kartoitus-valmennusryhmiin-pyrkiville/
 

Uusi Telegram -kanava

Lajiryhmällä on uusi Telegram-kanava, joka kannattaa ottaa seurantaan. On huomattu, että aina välillä tulee yksittäisiä asioita, joita pitäisi pystyä jakamaan ja/tai tiedottamaan helposti eteenpäin. Telegram on ollut apuna jo kilpailujen tiedotuksessa, joten luonnollisesti käytämme tähän samaa työkalua.
https://t.me/mxlajiryhma