Keskiyön endurokisa kesällä 2020

Teksti
Jämsän Seudun Moottorikerho on päättänyt järjestää kesällä 2020 endurokilpailun, jossa matkaan lähdetään illalla ja maaliin saavutaan aamulla.

Jämsässä on viime vuosina ajettu EM- ja SM-kilpailut, tällä kertaa on tulossa ”rutiinista” poikkeava, vain kansallisen luokan kisa. Alustavien suunnitelmien mukaan tulevan yökisan pituus on noin 9-12 tuntia, reitin kilometrimäärä ei vielä ole tiedossa.

Aikataulu tulee kulkemaan rallisäännöllä, kuten Päitsillä. Reitti on kaavailtu kulmaan pitkän kierroksen etappeinaan Jämsä – Halli – Mänttä – Keuruu – Petäjävesi – Jämsä. Maastokokeiden määrä luokittain tulee olemaan 5 – 15 riippuen kisan pituudesta ja mukana ovat kaikki luokat, A, B, C, D, K, V. Kilpailukeskuksena toimii JSMK motocrossradan alue, Haaralantiellä. Kilpailijoita otetaan mukaan maksimissaan 500.

 

Kilpailusta tiedottanut Mikko Virtanen toteaa reittisuunnitelmista seuraavaa:

– Hyödynnämme vahvaa reitistöämme Jämsän alueella sekä otamme mahdollisuuksien mukaan reittiin metsäautoteitä ja muita pienempiä sorateitä, pyrimme ajattamaan vähän päällystetyillä teillä.

– Toivomme saavamme reitin suunnitteluun ja tekemiseen apuja muilta lähialueen kerhoilta.

– Maastokokeet tulevat olemaan helpohkoja ja turvallisia ajaa, kesän yöajan hämäryys, mutta kuitenkin valoisuus tekee ajamisesta erilaista verrattuna päivällä ajamiseen.

– Siirtymät ovat myös helppoja, luokasta riippuen, joko maastossa tai tietä pitkin. Kilpailuun voi osallistua myös ns. safarienduropyörällä. Myös joukkuekisaa mietitään yrityksille…

 

Huoltojärjestelyistä ja kuskikohtaisesta varustautumisesta pyritään Virtasen mukaan tekemään mahdollisimman helppoa:

– Päitsissä järjestetty yhteishuoltomuoto otettaneen käyttöön, joka helpottaa niitä kuskeja, jotka ajavat yksin ilman omaa huoltoporukkaa. Pyritään tekemään tästä edullinen ratkaisu mahdollisimman monen kisaan haluavan kuskin mukaan saamiseksi.

– Vaikka tämä onkin kilpailu, yöaikaan ajettavana tämä tekee siitä ainutlaatuisen kokemuksen, jota harvoin pääsee toteuttamaan. Kesällä ajettaessa pärjää vähemmällä vaatetuksella, toivoen hyvää keliä tuohon ajankohtaan.

– Majoitusta tarvitseville selvitämme vaihtoehtoja. Lähempää saapuville helppo ratkaisu, illaksi kisaan, aamuksi kotiin. Ruokailut ja -tauot mahdollistettaneen ennen lähtöä, kisan puolessa välissä ja maalissa. Aikataulu tulee olemaan rento. Osallistumismaksu pyritään pitämään kohtuudessa, teemme ensin budjetin kisakustannuksista.