Kausi potkaistiin käyntiin Anaheimissa

Kuva
James Lissimore
Ken Roczen vei kauden avauksen nimiinsä Anaheimissa. Tuttuun tyyliin avauskilpailu tarjosi jälleen runsaasti tapahtumia.

Monster Energy Supercross-sarjan avaus saatiin hetki sitten päätöksen Anaheimissa. Avauskilpailua oli saapunut Angels Stadiumille katsomaan lähes täysi tupa, joten sarjassa todellakin palattiin "vanhaan normaaliin" aikaan.

450-kuutioisten illan finaalin startti meni Ken Roczenin nimiin, perässään Chase Sexton, Adam Cianciarulo, Shane McElrath, Justin Barcia ja Cooper Webb. Eli Tomac oli startin jälkeen 11. Kärkikolmikko erottautui muista jo parin kierroksen jälkeen, kun taas puolestaan kärjen takia Jason Anderson oli vauhdissa ja nousi jo viidenneksi.

Alussa Roczen ajoi parin sekunnin johdon itselleen, mutta viiden kierroksen jälkeen Sexton ajoi Honda-tiimikaverinsa kiinni ja kaksikko oli aivan peräkkäin. Cianciarulo puolestaan jäi kärkikaksikosta jo neljä sekuntia, Barcian ollessa hänestä kolmen sekunnin päässä. Sexton hiillosti muutaman kierroksen ajan Roczenia ja olisi muutamaankin kertaa pystynyt tekemään aggressiivisen ohituksen, mutta oli kohtelias tiimikaverilleen. Hetken kuluttua Sexton teki kuitenkin ison virheen ja kaatui kurvissa, pudoten kolmanneksi yhdeksän sekunnin päähän Roczenista. Hän nappasi toisen sijan hetken kuluttua Cianciarulolta, mutta kaatui saman tien röykkysyoralla ja putosi yhdeksänneksi. Samalla Cianciarulo putosi viidenneksi, väistäessään kaatunutta Sextonia. Barcia nousi toiseksi, ollen kuitenkin jo 12 sekuntia Roczenin takana. Anderson oli kolmantena ja Webb neljäntenä.

Kun finaalia oli jäljellä reilut kolme minuuttia, ohitti Anderson Barcian. Vain hetken kuluttua Barcia iski takaisin ja tuon tilanteen jälkeen Anderson joutui nostelemaan pyöräänsä maasta ylös ja putosi kahdeksanneksi. Webb oli seuraavaksi Barcian perässä ja ottikin toisen sijan haltuunsa. Roczen ajoi ruutulipulla ensimmäisenä seitsemän sekunnin erolla Webbiin. Barcia oli kolmas. Sexton ja Marvin Musquin taistelivat neljännestä sijasta ruutulipulle asti ja se meni lopulta 0,013 sekunnin erolla Musquinille. nousi lopussa neljänneksi. Tomac kuudes.

- En odottanut voittoa todella vaikean joulukuun jälkeen. Lopussa rata meni haastavaan kuntoon ja yritin ajaa järkevästi. Johtoni oli niin suuri, että yritin vain ylläpitää sen loppuun asti, Roczen kertoi finaalin jälkeen.

250-luokassa nähtiin tapahtumia jo ensimmäisessä alkuerässä, kun itärannikon viime vuoden mestari Colt Nichols kaatui johtoasemasta ja hänen iltansa oli ohi. Alustavien tietojen mukaan Nicholsin molemmat kädet murtuivat tilanteessa ja hän sai pahan palovamman pakoputkestaan, jäätyään pyöränsä alla kaatumisessa. Toisessa alkuerässä radan pintaa jäi puolestaan Jalek Swoll, joka on myös yksi sarjan suosikeista. Myös Swollin ilta päättyi alkueriin.

Illan finaalin startti meni Vince Friesen nimiin, mutta muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkeen nousi Yamahan Christian Craig, joka ajoikin lopulta selvään voittoon. Toiseksi ajoi Seth Hammaker ja kolmanneksi Hunter Lawrence.

Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Oaklandissa.