Kärkkäinen: "Hopea maistuu hyvältä"

Teksti
Sanna Kärkkäinen suuntaa Ranskasta suoraan Puolaan, jossa hän ajaa motocrossin EM-joukkuekilpailun.
Kuva
Kärkkäisen tiedotus
Sanna Kärkkäinen oli tyytyväinen voitettuaan naisten World Cupin hopeamitalin eilen Ranskassa.

Naisten enduron World Cup-mestaruudesta ajettiin viikonloppuna Ranskassa, Ambertissa. Samana viikonloppuna ratkesivat loput miesten luokkien mestaruudetkin. Viikonloppu starttasi tuttuun tapaan perjantaina supertestillä ja lauantaina ja sunnuntaina ajettiin normaalit kilpailupäivät. Kaikki World Cup-luokat ajoivat kaksi kierrosta, MM-luokat kolme. Kierros kokonaisuudessaan oli pitkä ja se aloitettiin vajaan 1,5 tunnin siirtymällä, jonka jälkeen ajettiin extremetesti. Tämän jälkeen käytiin huollossa, josta suunnattiin suoraan endurotestille ja sieltä lyhyehkön siirtymän kautta crossitestille.

Kärkkäinen lähti kilpailuun hallitsevana mestarina ja tavoitteena oli puolustaa titteliä. Supertestillä KTM-kuljettaja sijoittui toiseksi Jane Danielsin jälkeen. Lauantaipäivä ei kuitenkaan sujunut odotetulla tavalla. Jane Daniels ajoi ylivoimaiseen voittoon Kärkkäisen ollessa toinen.

- Lauantaina ajoni ei sujunut ollenkaan. En saanut missään vaiheessa rytmistä kiinni ja ajoin jotenkin todella varovaisesti. Sijoituin toiseksi, mutta ajooni en ollut ollenkaan tyytyväinen. Extremetestillä tein molemmilla kierroksella isomman virheen, jonka takia menetin siellä aikaa. Illalla syy löytyi peiliin katsomalla.

- Tiesin, että muut naiset laittavat kaikkensa peliin sunnuntaina ja niin tein itsekin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin neljäntenä, mutta erot olivat pieniä toisen ja neljännen sijan välillä. Tiesin pystyväni parempaankin ja viimeisellä kolmella testillä annoin kaikkeni ja ylikin. Tein pieniä virheitä, mutta kello kuitenkin tykkäsi. Lopulta olin maalissa toinen.

- Jane oli todella kova koko viikonlopun ja hän ansaitsi mestaruuden. Tavoitteena oli vähintäänkin mitali ja mieluiten olisin kotiin sen kirkkaimman tuonut. Hopea kuitenkin maistuu nyt erittäin hyvälle!

Kolmanneksi ajoi lauantain tapaan Espanjan Mireia Badia, joka näin ollen otti World Cup-pronssia.

Kärkkäisen matka jatkuu Ranskasta suoraan Puolaan, jossa hän osallistuu motocrossin EM-joukkuekilpailuun. Naisten joukkueessa ajaa tuoreen World Cup-hopeamitalistin kanssa motocrossin Suomen Cup-mestari Hanna Mertsalmi.