Kaksintaistelu voitosta Anaheimissa

Justin Barcia (51) ja Adam Cianciarulo (9) järjestivät hienon taistelun voitosta.
Kuva
James Lissimore
Justin Barcia ja Adam Cianciarulo järjestivät hienon näytelmän Anaheimissa, joka päättyi lopulta Barcian voittoon. Muutenkin kilpailu oli täynnä tapahtumia ja yleisö sai vastinetta rahoilleen.

Odotettu Monster Energy Supercross-sarja pyörähti käyntiin Anaheimissa, Angels Stadiumilla. 17 osakilpailun mittainen sarja polkaistiin käyntiin hyvässä säässä ja lähes täyden katsomon edessä. Eikä katsojat joutuneet pettymään tänäkään vuonna, vaan illan aikana nähtiin hyviä ja mielenkiintoisia taisteluita.

Illan finaalin startin otti nimiinsä Vince Friese, perässään Justin Barcian, Justin Braytonin, Adam Cianciarulon ja Justin Hillin. Copper Webb oli kuudes, Ken Roczen seitsemäs ja Eli Tomac 11. Barcia nousi ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja ajoi nopeasti parin sekunnin johdon Braytoniin, Cianciarulon ollessa kolmas. Neljän minuutin kohdalla Cianciarulo ohitti Braytonin ja nousi toiseksi, ollen 2,6 sekuntia Barcian perässä.

Seitsemän minuutin ajon jälkeen Barcia teki ajovirheen ja ajautui radalta ulos. Cianciarulo käytti tilanteen hyväkseen ja nousi kärkeen. Barcia oli hänestä sekunnin päässä toisena, Brayton 5 sekunnin päässä kolmantena, Webb neljäntenä ja Rozcen viides. Tomac oli finaalin puolessa välissä kahdeksas. Kun finaalia oli jäljellä kahdeksan minuuttia, ohitti Webb Braytonin ja nousi kolmanneksi. Braytonin takalokasuojassa oli kiinni seuraavaksi Roczen ja kuudenneksi noussut Blake Baggett.

Hetken kuluttua kärjessä tapahtui, kun Cianciarulo teki ajovirheen ja lähes kaatui. Nyt oli Barcian vuoro hyödyntää tilanne ja hän nousi kärkeen. Samaan aikaan Roczen ja Baggett ohittivat Braytonin, joka kaatui seuraavassa kurvissa Jason Andersonin osuttua häneen. Hetken kuluttua Roczen sai puolestaan tehdä tilaa Baggettille, joka nousi neljänneksi. Saksalaisen vauhdin hiipuessa myös Andersson ohitti hänet hetken kuluttua.

Kun kaksi kierrosta oli kilpailua jäljellä, johti Barcia kisaa kolmen sekunnin erolla Cianciaruloon. Webb oli 12 sekunnin päässä kolmantena ja Baggett hänestä kahden sekunnin päässä neljäntenä.

Barcia ei tehnyt virheitä lopussa, vaan Yamaha-kuljettaja ajoi toiseen peräkkäiseen Anaheimin avauskilpailun voittoon. Cianciarulo ajoi toiseksi uransa ensimmäisessä 450-kuutioisten kilpailussa ja flunssan kourissa ollut hallitseva mestari Webb otti kolmannen sijan. Baggett oli neljäs ja Anderson viides. Rozcen oli lopulta kuudes, Tomac seitsemäs ja Brayton kahdeksas.

- Tein paljon töitä ennen kauden alkua ja nyt se palkittiin. Kilpailu oli mahtava ja rata oli myös hyvä, Barcia kertoi heti finaalin jälkeen.

250-kuutioisten luokassa Yamahan kaksikko Justin Cooper ja Dylan Ferrandis ottivat kaksoisvoiton, viime vuonna sarjassa toiseksi ajaneen Cooperin ottaessa voiton. Austin Forkner johti puoleen väliin asti, mutta teki ison virheen ja ajoi kolmantena maaliin. Ajovirheen yhteydessä Forkner jätti radalla yhden kurvin ajamatta, eikä luokan tuloksia ollut vielä vahvistettu juttua kirjoitettaessa.