Kabakchiev päivän nopein, Hännisen kisa jäi kesken

Teodor Kabakchiev oli päivän nopein Romaniassa.
Kuva
Future7media
Teodor Kabakchiev oli toisen kisapäivän nopein Romaniassa, Manuel Lettenbichlerin säilyttäessä kokonaiskilpailun johdon. Antti Hännisen kilpailu sen sijaan jäi kesken.

Red Bull Romaniacsin kisapäivä käynnistyi poutaisissa merkeissä, mutta iltapäivällä kuljettajat saivat myös sadetta niskaansa. Bulgarian Teodor Kabakchiev oli päivän nopein tänään kahden minuutin turvin ennen Manuel Lettenbichleriä. Billy Bolt oli tänään paremmassa vauhdissa kuin eilen ja kellotti kolmanneksi nopeimman ajan, jääden kuitenkin jo reilut 13 minuuttia päivävoitosta. Trystan Hart oli myös tänään hyvässä vauhdissa, mutta kohtasi haasteita juuri ennen huoltotaukoa ja menetti siinä aikaa lähes 20 minuuttia. Kanadalainen oli päivän neljäs, jääden lopulta 15 minuuttia Kabakchievistä. Micheal Walkner oli viides.

Kultaluokassa Antti Hännisen kisa päättyi tänään. Aamupäivällä Hänninen oli vielä riittävässä vauhdissa, mutta sateen käynnistyttyä iltapäivällä, meno hankaloitui.

- Lopussa oli niin pitkiä ja vaikeita nousuja, että aikaa meni vaan tuhottoman paljon. Väsytin itseni niissä aivan täysin ja sitten myöhäraja tuli täyteen, jonka takia kisa päättyi siihen, pettynyt Hänninen kertoi.

Myös Hännisen edellinen yritys Romaniassa päättyi keskeytykseen.

- Enää en tule tänne uudelleen. Ainostaan silloin voin tulla, jos ajan täällä vuoden verran ennen kisaa ja pääsen harjoittelemaan näissä maisemissa, väsynyt Hänninen päätti.

Kokonaiskilpailussa Lettenbichlerin johto Hartiin on nyt vajaat 38 minuuttia. Bolt on kolmantena, kahdeksan minuuttia Hartin takana. Wade Young on neljäs ja Kabakchiev viides.

Suomalaisten hopealuokan kuljettajien osalta päivä oli murheellinen, sillä koko kolmikko Henrik Heikkinen, Pasi Koivu ja Teemu Ollila joutuivat keskeyttämään päivän. Kun sama tapahtui myös eilen, niin Hännisen tavoin heidän kilpailu päättyi tähän päivään.

Pronssiluokassa sen sijaan Henri Rolig ja Marko Perttilä ajoivat maaliin myös tänään. Rolig oli 61. ja Perttilä 96.

Suomalaisten kommentteja myöhemmin.

Alla kärkikuljettajien kommentteja ja ajoa, sekä yhteistulokset kärjen osalta.