Jukola vei tiukan E3-luokan nimiinsä

Yleiskilpailun ohella Aleksi Jukola kuittasi E3-luokasta täydet SM-pisteet.
Kuva
Jani Hovi
Aleksi Jukola voitti tänään Kangasalla SM-enduron yleiskilpailun ja samalla tilille tuli myös E3-luokan voitto.

E3-luokka oli tänään Kangasalla yleiskilpailun jälkeen ylivoimaisesti mielenkiintoisin ja tasaisin luokka. RX Moton KTM-kuljettaja Aleksi Jukola ja SE-Teamin Honda-kuljettaja Eemil Pohjola ajoivat tasatahtiin kaksi ensimmäistä maastokoetta, Jukolan ollessa neljän sekunnin erolla kärjessä. Pohjola loukkasi viikko sitten harjoituksissa suoliluunsa ja luu kipeytyi kolmannella maastokokeella, jolloin Pohjolan oli pakko pudottaa vauhtia. Kun Jukola jatkoi samaa tahtia, ajoi hän karkuun Pohjolalta ja viidennellä maastokokeella toiseksi nousseelta Antti Hänniseltä. MP-Racingin Husqvarna-kuljettaja ajoikin nousujohteisen kilpailun ja kellotti päivän aikana kaksi pohja-aikaa.

Huolimatta pahasti kisan lopussa kasaan menneestä pakoputkesta, Jukola ajoi voittoon lopulta 58 sekunnin turvin. Hänninen piti kakkospaikkaa hallussa ennen kilpailun viimeistä maastokoetta neljän sekunnin turvin. Viimeisellä maastokokeella Pohjola kuitenkin otti kaiken itsestään irti ja ajoi päivän ainoa pohja-aikansa tuolle pätkällä, nousten lopulta luokan kakkoseksi. Hänninen jäi Pohjolalla kahdeksan sekuntia.

Ville Meisola ajoi tänään luokassa neljänneksi, mutta hän jäi jo 5.26 Jukolalle. Antti Ahtila oli luokan viides, jääden reilut puoli minuuttia Meisolalle.

Alla luokan tulokset (TOP15).

s