Jukola kurashown voittoon

Aleksi Jukola kaasutteli voittoon Hausjärvellä.
Jani Hovi
Aleksi Jukola otti voiton Hausjärvellä, jossa kaasuteltiin Lumonite EnduroSprint -kilpailu todella haastavissa olosuhteissa.

Perjantain ja kisaa edeltävän yön sateet jatkuivat Hausjärvellä myös tänään aamulla, kun ensimmäiset kuljettajat starttasivat reitille aamulla 9 aikaan. Reitti oli aamun ensimmäisellä kierroksella jo hieman kostea ja pehmeä, mutta todellisuus iski kasvoille parin ajetun kierroksen jälkeen. Kuljettajia oli kiinni siellä täällä ja pelto-osuudet menivät liejuksi. Päivän aikana reitti kului vielä entisestään, mutta olosuhteisiin nähden se kesti hyvin. Tarkalla ajolla reitin pääsi läpi ilman kiinnijäämisiä, mutta niitä nähtiin kyllä päivän aikana paljon. Haastavan reitin vuoksi järjestäjät päättivät kuitenkin lyhentää iltapäivän lähdön neljään kierrokseen, viiden sijaan.

Upotus

Paikoin reitiltä löytyi myös upotuspaikkoja.

Iltapäivällä ajetun yleiskilpailun voittoon ajoi Aleksi Jukola. Jukola ajoi toiseksi nopeimmat ajat kahdelle ensimmäiselle kierrokselle ja pohjat kahdelle viimeiselle. Hänen voittomarginaali oli lopulta 2.17

- Olosuhteisiin nähden minulla oikein hauskaa. En oikeastaan jäänyt kiinni kertaakaan, mutta kisa oli kyllä muuten raskas, Jukola kertoi.

Kisan kakkoseksi ajoi Henry Olenius. Olenius oli ensimmäisellä kierroksella viides, kun hän jäi kiinni. Toisella kierroksella tuloksena oli pohja-aika ja kahdella viimeisellä toiseksi nopein aika.

- Ensimmäisellä kierroksella en olisi kyllä päässyt yksin irti, kun jäin niin kunnolla. Toisella kierroksella sitten kaaduin pari kertaa ja kolmannella oli mäessä kiinni. Neljännellä sitten taas kaaduin pari kertaa. Reitti oli haastava, mutta sieltä pääsi ajamalla läpi kun katsoi mihin ajoi. Minulla oli ainakin ihan hauskaa kisassa, Olenius kertoi.

Olenius

Henry Olenius.

Tero Koskinen kellotti pohjat avauskierrokselle ja kun kolme muutakin kierrosta meni hyvin, oli Koskinen kisan kolmas. Eroa Oleniukseen kertoi 38 sekuntia. Teemu Latostenmaa oli kisan neljäs ja Lukas Kuhmonen viides. Käsin puutumisien kanssa tuskaillut Matti Seistola oli maalissa A-luokan 12.

- Olen aivan loppu. Kädet menivät jokaisella kierroksella alun jälkeen niin pahasti tukkoon, etten pystynyt edes ajamaan kunnolla, Seistola kertoi.

B-luokan ykkönen oli Väinö Santamäki (B2), ennen Roni Heikkalaa (B1) ja Juuso Jaatista (B3). Iltapäivän lähdössä mukana oli myös V40-luokka, jonka voittoon ajoi Santeri Enjala. Juha Puotsaari oli toinen ja Sami Kärkkäinen kolmas.

Santeri Enjala

Aamulla radalla vauhdissa olleen C-luokan voitti Olli Heikkilä (C1), joka nousi myös suoraan B-luokkaan. B-luokkaan nousivat suoraan myös kakkoseksi ajanut Janne Aleksandroff (C3) ja kolmanneksi ajanut Tuomas Salminen (C2). Luokan neljänneksi kaasutellut Rami Vuorinen (C3) sai puolestaan nousupisteet täyteen ja nousi myös B-luokkaan.

V50-luokan ykkönen oli Sami Ikonen, toinen oli Karri Tikkanen ja kolmas Jyrki Savola. V60-luokan voittoon ajoi Juha Piiroinen, ennen Pekka Sointulaa ja Antti Myllymaata. Naisten luokan voittaja oli odotettu Esmeralda Vesterinen, ennen Riina Lampista. Luokan kaksi muuta kuljettajaa ei valitettavasti päässyt maaliin.