Jatkuuko Holcomben voittokulku?

Steve Holcombe hallitsi kauden ensimmäistä osakilpailua Saksassa.
Kuva
Kari Salminen
Enduron MM-sarjan toinen kisaviikonloppu ajetaan Portugalissa. Kilpailupaikkakuntana toimii Valpacos, joka on alle 20 000 asukkaan kunta reilut 150 kilometriä Portosta länteen.

Kun sarjan avausosakilpailussa Saksassa oli kilpailijoita lähtöluettelossa lähes 200, saatiin aikaan vaikutelma, että MM-sarja alkaa nousta sille kuuluvaan arvoon. Portugalissa palataan kuitenkin karuun todellisuuteen. Ilmoittautuneita on yhteensä vain 92 kappaletta. Mikäli Juniori- ja Open-luokkien kilpailijoita ei olisi mukana, niin kolmessa luokassa MM-pisteistä kamppailisi vain 25 kilpailijaa. Voi vain kaiholla muistella aikaa, jolloin luokassa kuin luokassa oli mukana 50 kuljettajaa.

Kilpailu viedään läpi tutulla kaavalla. Perjantai-illalla ajetaan supertesti, joka sijaitsee aivan varikon kyljessä, tien toisella puolella. Testi käynnistyy Suomen aikaa kello 21:00. Lauantaina ja sunnuntaina päästään sitten tositoimiin, kun kisa käynnistyy kello 11:00. Ensimmäiseksi kilpailijat ajavat kylän länsilaidalla sijaitsevan extremetestin. Sen jälkeen on vuorossa Valpacosin pohjoispuolella, Lama Cerdeirassa, sijaitseva endurotesti ja kierroksen päättää Cabecon crossiradalla ja sen ympäristössä ajettava crossitesti. Reitillä on pituutta noin 50 kilometriä ja se kierretään perinteiseen tapaan kolmeen kertaan. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kello 18:30. 

Suosikit

EnduroGP-luokassa Steve Holcombe otti Saksassa kaksi päivävoittoa ja tulee varmasti olemaan vaikea voitettava myös täällä. Lähimmät uhkaajat ovat todennäköisesti Brad Freeman, Daniel McCanney, Eero Remes ja Alex Salvini.

Enduro1-luokassa on kahdeksan ilmoittautunutta ja ehdoton ykkössuosikki on Brad Freeman, muista podiumpaikoista kisaavat tiukimmin Matteo Cavallo, Davide Guarneri ja Thomas Oldrati.

Enduro2-luokassa on 13 ilmoittautunutta, eikä tarvitse juurikaan kotiinpäin vetää, jos ykkössuosikin viitan antaa Eero Remekselle. Remes keskeytti Saksassa avauspäivänä johtoasemasta ja voitti toisena päivänä. Helpolla tästä luokasta ei voittoa kuitenkaan oteta, siitä pitävät huolen ainakin Alex Salvini ja Loic Larrieu. Huomioida kannattaa myös ainakin Giacomo Redondi ja avauskilpailun loukkaantumisen vuoksi väliin jättämään joutunut Davide Soreca.

Enduro3-luokassa on peräti neljä ilmoittautunutta. Steve Holcombe ja Daniel McCanney ajavat luultavimmin voitosta ja David Abgrall ja Anthony Geslin kisannevat viimeisestä podiumpaikasta.

Juniorit

Junior1-luokassa on mukana 11 kilpailijaa. Saksassa kärkikolmikon muodostivat Andrea Verona, joka on täälläkin ykkössuosikki, sekä Wil Ruprecht ja Teophile Espinasse. Samalta kolmikolta voidaan odottaa myös nyt hyviä suorituksia. Suomalaisia on lähtölistalla kaksi. Kumpikaan ei ollut avauskisassa mukana. Roni Kytönen voi hyvinkin onnistuessaan sekoittaa kärjen järjestystä, samoin Eemil Helander saattaa ottaa mukavasti MM-pisteitä, kun kaikki osuu kohdalleen.

Junior2-luokassa pistejahtiin lähtee 13 kilpailijaa. Enric Francisco ja Jack Edmondson jakoivat kärkisijat Saksassa, joten kaksikko lienee hyvillä sijoilla myös Portugalissa. Voitto tulee varmasti olemaan tiukassa, sillä kärkipaikkoja jahtaavat myös Leo Le Quere, Ruy Barbosa ja Emanuele Facchetti. Unohtaa ei sovi myöskään Krystof Koublea, joka ajoi kauden EM-avauksessa tuplavoittoon.

Youth-luokassa on kisan suurin osallistujajoukko, yhteensä 19 ilmoittautunutta. Hamish Macdonald on luokan ykkösnimi, muita suosikkeja podiumille ovat Matteo Pavoni, Claudio Spanu ja Saksassa hieman epäonnistunut Hugo Svärd. Toivottavasti vain Svärdin Panssari CC:ssä nahattomaksi muuttunut kaasukäsi sallii täysipainoisen ajamisen.