Jarvis nopein ensimmäisenä maastopäivänä

Graham Jarvis oli elementissään Romaniacsin avauspäivänä.
Kuva
Future7media
Graham Jarvis yllätti nuoremmat ja pamautti Red Bull Romaniacsin ensimmäiselle maastopäivällä pohja-ajan. Suomalaisittain päivä sujui vaihtelevasti.

Red Bull Romaniacsin ensimmäinen maastopäivä käynnistyi tänään aurinkoisessa säässä. Kultaluokan kuljettajat pääsivät heti tositoimiin, kun saivat aamun aluksi vastaansa erittäin teknisiä ja jyrkkiä mäkiä. Ensimmäinen ajopäivä oli kuitenkin tänä vuonna kokonaisuutena erittäin helppo, kun sitä verrataan viime vuoteen. Viime vuonna kärkikuljettajat viettivät reitillä aikaa yli kahdeksan tuntia, kun tänä vuonna vastaava aika kärjellä oli neljä ja puoli tuntia. Tästä johtuen erot kärjessä olivat poikkeuksellisen pieniä.

Päivän nopeimman ajan kaasutteli konkari Graham Jarvis. Kaksi edellistä WESS-sarjan osakilpailua voittanut Husqvarna-kuljettaja olikin tyytyväinen päiväänsä.

- Päivä oli selvästi helpompi kuin viime vuoden avauspäivä, joten se oli hyvä asia. En saanut tällä kertaa eroa muihin hirvittävästi vaikeilla osuuksilla, mutta vauhtini oli hyvää koko päivän ajan, enkä tehnyt virheitä. Huomenna reitti on vauhdikkaampi, joten se ei sovi niin hyvin minulle.  Minun täytyy kasvattaa isommat kivekset yön aikana ja saada vauhtia lisää, Jarvis nauroi maalissa.

Viime vuoden voittaja Wade Young aloitti päivän rauhallisesti, mutta pääsi vähitellen vauhtiin. Sherco-kuljettaja oli päivän toiseksi nopein, jääden minuutin ja 12 sekuntia Jarvisille.

- Aamu ei lähtenyt hyvin käyntiin ja satutin jalkani heti startin jälkeen, joka on todella kipeä. Loppupäivästä vauhtini parani ja sain muita kiinni, Young kertoi.

Viime vuoden kakkonen Manuel Lettenbichler oli päivän kolmanneksi nopein kuljettaja, jääden 2.03 Jarvisille. Mario Roman oli neljäs ja hänen eronsa Jarvisiin oli 2.56. Alfredo Gomez jäi voittoajasta 3.55 ja oli päivän viides.

Eilen prologin voittanut Taddy Blazusiak oli kärkitaistelussa mukana aamun, mutta ajautui hankaluuksiin huollon jälkeen.

- Bensaletkuni meni poikki ja menetin lähes 15 minuuttia siinä rytäkässä. Onneksi Pol Tarres pysähtyi auttamaan ja antoi varaosia, sillä muuten olisin yhä metsässä, kahdeksanneksi nopeimman ajan ajanut puolalainen kertoi.

Ehkä päivän pettynein kuljettaja oli WESS-sarjan viime vuoden mestari Billy Bolt, joka oli 13. nopein ja jäi Jarvisille 54 minuuttia.

Vilkolla vaikeuksia lopussa

Eilen prologilla toiseksi ajanut Aleksi Vilkko aloitti päivän hyvin hopealuokassa ja ajoi kahdeksannella sijalla pitkään. Vilkko menetti kuitenkin kahdella viimeisellä aikatarkastusasemien välillä aikaa lähes 40 minuuttia ja putosi päivän tuloksissa sijalle 25. Vilkko ero luokan kärkeen oli 51 minuuttia.

- Pyörästäni meni etujarru rikki ja jouduin ajamaan ilman sitä puolet päivästä. Tulimme kultaluokan kanssa monta samaa alamäkeä alas ja pyörän taluttaminen alamäissä ilman etujarrua oli todella vaikeaa. En ole koskaan pelännyt alamäissä niin paljon ja volttejakin tuli useita, Vilkko kertoi. 

Pronssiluokassa Kimmo Virtanen ajoi hyvän päivän. Virtanen oli 16. nopein luokassaan, jääden 25 minuuttia kärjelle. Henrik Heikkinen ja Jari Mutikainen ajoivat myös varmasti maaliin. Heikkinen oli sijalla 126. ja Mutikainen puolestaan 142. Pauliina Sievänen on sen sijaan tulosten mukaan yhä matkalla kohti päivähuoltoa ja hänen myöhärajansa on tällä hetkellä jo täynnä.

Rautaluokassa Tommi Suhosen ei ole saapunut tulosten mukaan vielä päivän kolmannelle aikatarkastusasemalle ja Sieväsen tavoin hänen myöhärajansa on myös tullut täyteen.