Järilän lähtöjärjestys

Kuva
Jani Hovi
Kauden ensimmäisen CC-kilpailun lähtöjärjestys on juuri julkaistu ja jo tässä vaiheessa se on herättänyt keskustelua.

CC:n lajisääntöihin on tälle vuodelle tehty muutos, jonka mukaan kauden ensimmäisen kilpailun järjestäjä arpoo lähtöjärjestyksen kilpailuun. Rauman Seudun Moottorikerho oli suunnitellut niin sanottua ”painotettua arvontaa”, jossa otettaisiin huomioon kuljettajien viime vuoden sijoitukset ja kuljettajien vauhti.

- SM-luokissa syynä oli tietysti se, että se olisi tasaista kaikille. Arvonnassa esimerkiksi viime vuoden mestari saattaisi saada ensimmäisen starttipaikan ja SM-kakkonen vaikkapa 20 sijaa huonomman. Suurin syy siihen on kuitenkin turvallisuus, joka tulee esiin C-luokassa. Siellä kuljettajat ovat kolmessa rivissä ja jos nopeimmat kuljettajat lähtevät viimeisestä rivistä ja hitaampia kuljettajia on eturivissä, voi lähdössä sattua helposti kolareita, RasMK:n Ari Peippo kertoo.

Järilän CC:n ilmoittautumisessa oli ongelmia MOTTI-järjestelmässä lauantaina illalla, jonka takia järjestäjät sopivat SML:n pääsihteerin Ville Salosen kanssa ilmoittautumisen jatkamisesta sunnuntaille, jonka jälkeen oli tarkoitus tehdä lähtöjärjestys.

- Saimme kuitenkin sunnuntaina päivällä hieman yllättäen CC:n lajipäälliköltä täysin arvotun lähtöjärjestyksen kilpailuun, jonka mukaan mennään. Tuosta lähtöjärjestyksestä puuttuvat ne kuljettajat, jotka ilmoittautuivat sunnuntain aikana. Heidät laitetaan sitten luokissaan viimeisen kuljettajan perään, Peippo jatkaa.

Kilpailun johtajana Järilässä toimiva Reijo Kivelä kummastelee uutta tapaa, jolla kauden avauskilpailun lähtöjärjestys muodostetaan.

- Mielestäni ei ole SM- tai Suomen Cup -arvon mukaista, että lähtöjärjestys tehdään arpomalla. Meidän pitäisi kunnioittaa edellisen vuoden menestyjiä ja ottaa tämä huomioon lähtöjärjestyksessä. Kannattaa muistaa, että teemme tätä lajia urheilijoille, emmekä kenellekään muille, Kivelä pohtii.

Onnekkaat ja epäonniset

Kun katsotaan lähtöjärjestyksiä, niin A-luokassa arpaonni suosi Eetu Puhakaista, Eero Remestä, Roni Heikkalaa, Niklas Laankoskea ja Roni Salinia. Nämä ovat viisi ensimmäistä kuljettajaa, jotka starttaavat reitille. Sen sijaan viime vuoden SM-pronssimitalisti Dick Bergman oli epäonninen ja sai lähtöpaikan 13. A-luokassa Jiri Leino sai ilmoittautumisensa sisään vasta sunnuntaina, joten hän ei ole lainkaan mukana lähtöjärjestyslistalla. Näin ollen hänet laitetaan matkaan luokan viimeisenä, mikä ei välttämättä ole aivan täysin oikein.

Naisten SM-luokassa ensimmäisenä lähtöpaikan saa valita Tanja Kaitainen, perässään Riina Lampinen ja Esmeralda Vesterinen. Viime vuoden mestari Anu Nummela on neljäs.

V40-luokassa lähtöjärjestys on myös mielenkiintoinen. Arvonnassa paras onni oli Janne Mukkalalla, joka on ensimmäisellä paikalla. Viime vuoden Suomen Cupin voittaja Teemu Sundelin sai puolestaan lähtöpaikan kuusi. Tämä kaksikko on vahvasti mukana kärkitaistossa, mutta heidän kanssaan vahvasti tulevat taistelemaan myös Mika Karma, Juha-Pekka Tirkkonen ja Marko Leponiemi, joita ei arpaonni kuitenkaan suosinut. Karma sai starttipaikan 20, Tirkkosen ja Leponiemen ollessa luokan huono-onnisimpia. Tirkkonen sai toiseksi viimeisen ja Leponiemi viimeisen starttipaikan.

Alla Järilän CC:n lähtöjärjestys.

 

A-luokka

d

B-luokka

s

C-luokka

d

d

d

Naiset

d

U20

d

V40

d

V50

d

V60

s

Classic

d

Matkaendurot

d

Kuntoluokka

d