International Six Nights Enduro 3. - 9. 7.

Kuva
Virpi Miettinen
Six Nights Enduro on elämysendurotapahtuma jossa nelihenkiset joukkueet ajavat Lapin yöttömässä yössä nauttien luonnosta, maisemista ja joukkueena selviytymisestä.

Keskiyön auringon hivellessä tuntureiden kylkiä startti tapahtuu kuutena iltana kohti päivittäin vaihtuvia reittejä. Ajaminen tapahtuu seuraillen pääosin kelkkareittien pohjia: tuntureita, puroja ja soita ylittäen. Matkaa tehdään jokaisen joukkueen oman oppaan johdolla. Tämä on reittiluvan vaatima asia mutta mahdollistaa myös kokemattomampien osallistumisen. Osallistujat jaetaan ryhmiin taitotason mukaan ja sopivavauhtinen joukkue löytyy varmasti kaikille. Osallistua voi omalla joukkueella tai liittyä jäseneksi vajaaseen joukkueeseen.

Tapahtuman järjestää nyt jo seitsemättä kertaa Motojysky ja idea syntyi Jyri ”Jysky” Tengmanin rakkaudesta Lappiin ja tietenkin enduroon. Motojysky on järjestänyt endurosafareita Saariselällä jo vuodesta 2001.

- Olemme Metsähallituksen ja poromiesten kanssa hyvissä väleissä ja kohteena Saariselkä palveluineen on toiminut meille hyvin. Kelkkareitellä törmää satunnaisesti patikoitsijoihin ja maastopyöräilijöihin mutta muuten kesäsesongin aikaan ei reiteillä ole ruuhkaa. Pyörillä pääsee paikkoihin jossa ei muuten tulisi liikuttua ja samalla voi kokea kerrankin etenevänsä. Täällä ei tarvitse kiertää kehää vaan tarjolla on satojen kilometrien reitistö.”

Tapahtumaan voi osallistua joko omalla valkokilpisellä endurolla tai vuokrapyörällä. Saatavissa on myös vuokravarusteita joten paikalle voi saapua vaikka lentämällä. Kesätarjoushinnoin voi edestakaisin päästä alle kahden sadan. Ivalon lentokentältä on n. 30 minuutin matka Saariselälle. Saariselällä on runsaasti majoituskapasiteettiä mikä näin kesäaikaan on erittäin edullista. Valinnanvaraa löytyy erämaakämpästä kylpylähotelliin. Varaukset hoidetaan helposti Saariselän keskusvaraamon nettipalvelun kautta.

 

LÄHTÖAIKA MA, TI ja KE:

Ryhmä aktiiviharrastajat klo 18

Ryhmä satunnaiset enskakuskit klo 20

kaikki ovat takaisin Saariselällä puolen yön maissa

TORSTAI ON HUOLTOPÄIVÄ

LÄHTÖAIKA PE - SU:

Kaikki klo 18, paluu noin klo 23 - 01

 

HINTA OMALLA PYÖRÄLLÄ JA VARUSTEILLA / YÖ:

alk. 1 yö 175€

TARJOUS 3 yötä 300,-

 

Mahdollisuus osallistua Motojyskyn kalustolla alkaen 330€ / yö omilla ajovarusteilla. Vuokravarusteet 40€ / yö sis. Arai-kypärän, Leatt-suojapaidan, Alpinestarts-ajosaappaat, polvisuojat sekä sään mukaisen päälivaatetuksen.

 

LISÄTIEDOT

Jyri Tengman

+358 400 733 833

info@motojysky.fi

www.motojysky.fi

 

MAJOITUS

saariselka.com

Kuva
Virpi Miettinen