Ilmoittautuminen V50-luokkaan herättää ihmetystä

Kuva
Jani Hovi
Endurokausi on starttaamassa reilun kahden viikon kuluttua, mutta vielä ei uusia lajisääntöjä ole julkaistu. Kummastusta V50-luokan kuljettajien keskuudessa herättääkin nyt se asia, miten heidän tulee toimia ensimmäisen SM-enduron ilmoittautumisessa.

Enduron SM-sarja käynnistyy reilun kolmen viikon kuluttua. V50-luokan Suomen Cupin kuljettajien osalta paljon ihmettelyä on herättänyt se, mihin kisaluokkaan he ilmoittautuvat. Asia sai alkunsa siitä, kun enduron lajiryhmä esitteli loppuvuodesta mallin, jossa V50-luokan kuljettajat saavat osallistua myös SM-kilpailuun, jos ovat luokiteltuja kuljettajia. Kuitenkaan enduron lajiryhmä ei ole vielä julkaissut lajin sääntöjä tälle vuodelle, vaikka kilpailukausi käynnistyy jo reilun kahden viikon kuluttua. Näin ollen mitään virallista vahvistusta ei uudelle mallille ole olemassa ja tämä asia on herättänyt ihmetystä.

Asiasta on tullut kyselyitä meidän suuntaa ja nyt myös ensimmäisen SM-enduron kisajärjestäjille, kun kuljettajat ryhtyvät ilmoittautumaan kilpailuun. Niinpä tiedustelimme asiaa järjestäjiltä.

- Olimme tänään lajiryhmään yhteydessä asian tiimoilta ja meillä on seuraava tieto.V50-luokka tulee ajamaan meidän kilpailussa kuusi maastokoetta ja SM-luokat 10 maastokoetta. Jos V50-luokan kuljettaja haluaa ajaa pelkästään V50-luokassa, tulee hänen ilmoittautua normaaliin tapaan tuohon luokkaan. Mutta jos V50-luokan kuljettajalla on A- tai B-luokan luokitus ja hän haluaa ajaa täyden kilpailun, tulee hänen ilmoittautua A- tai B-luokkaan, luokituksensa mukaan. Tässä tapauksessa kuljettajaa ajaa 10 maastokoetta ja hän taistelee SM-pisteistä. Samalla hän osallistuu myös V50-luokan Suomen Cupiin, mutta siinä luokassa otetaan huomioon vain kuuden ensimmäisen maastokokeen aika.

- Mikäli kuljettaja ilmoittautuu V50-luokkaan, on hänen starttipaikkansa C-luokan ja muiden V50-luokan kuljettajien joukossa. Jos taas V50-luokan kuljettaja ilmoittautuu luokituksensa mukaan vaikka B-luokkaan, niin hän starttaa muiden B-luokan kuljettajien joukossa, kertoi Tuuliruusu Snow Enduron tiedottaja Joona Latostenmaa.

Sama asia pätee myös naisten luokkaan