Ikonen mestariksi

Sami Ikonen ajoi lähes täydellisen kauden V50-luokassa ja voitti sarjan Suomen Cupin.
Kuva
Jani Hovi
Kangasalan Moottorikerhon Sami Ikonen varmisti tänään V50-luokan enduron Suomen Cupin mestaruuden Mikkelissä. Päivän yleiskilpailun ykkönen oli puolestaan Henry Olenius.

Kauden viimeinen enduron henkilökohtainen endurokilpailu kaasuteltiin tänään Mikkelissä, Jyhnäharju Enduro Sprintin merkeissä. Kauden päätöskilpailussa oli jaossa vielä yksi Suomen Cup -titteli, kun V50-luokan päätöskilpailu ajettiin samalla. Kauden kaksi aiempaa kilpailua Muuramessa ja Seinäjoella voittanut Sami Ikonen lähti selvässä pistejohdossa päivään. Viiden kierroksen mittaisessa kilpailussa Ikonen kellotti avauskierrokselle pohja-ajan, mutta epäonnistui toisella kierroksella ja jäi pohjista lähes puoli minuuttia. Loppu kulki kuitenkin niin vauhdikkaasti, että Ikonen oli maalissa luokan kakkosena ja varmisti Suomen Cupin voiton. Kilpailun voittoon ajoi 14 sekunnin turvin Tom Virolainen, joka sijoittui sarjassa lopulta kakkoseksi. Päivän kolmas oli Timo Soanjärvi, joka sijoittui kolmanneksi myös Suomen Cupin loppupisteissä.

Yleiskilpailussa päivän ensimmäisen kierrokselle pohja-ajan kellotti odotetusti Roni Kytönen. RedMoto Honda -kuljettajan hankaluudet alkoivat kuitenkin jo toisella kierroksella.

- Ajoi takarattaan kiveen ja se meni todella mutkalle, joten minun oli pakko keskeyttää kierros. Järjestäjät antoivat onneksi minun ajaa harjoituksen vuoksi loput kierrokset, joten sain hyvän treenin. Sitten neljännellä kierroksella oli vielä hankaluuksia, kun sain ratanauhaa jarrupalojen väliin ja ajoi pätkän ilman takajarrua, Kytönen kertoi.

Kytösen keskeytyksen jälkeen kärkeen nousi Henry Olenius. Beta-kuljettaja ajoikin hienon kisan ja voitti yli kahden minuutin erolla kilpailun.  Voitosta huolimatta päivä ei ollut helppo Oleniukselle.

- Kisa on ihan mukava ja pätkä oikein vaihteleva. Olen tehnyt Seinäjoen SM-kisan jälkeen aika pitkiä työpäiviä ja samalla olen ollut vähän kipeänä, joten veto oli tänään vähän pois. Sitten kaaduin myös kerran yhdessä hiekka-alamäessä ja kolautin vähän päätäni ja olkapäätä samalla, Olenius kertoi.

Yleiskilpailun kakkonen oli crossimies Ville Meisola ja kolmas Jani Viljanen.

Meisola voitti samalla B-luokan ennen Albert Juholaa ja Rasmus Putkosta. V40-luokan voittoon kaasutteli Timo Tepponen, ennen Mika Uussiltaa ja Teemu Myllystä.

Aamupäivällä Mikkelissä radalla nähtiin C, V60- ja naistenluokka. C-luokan, neljän maastokokeen mittaisessa kilpailussa, motocrossradoilta paremmin tunnettu Toni Peitso oli porukan nopein. Aaro Hämälainen jäi Peitsolle 12 sekuntia ja oli kakkonen. Päivän kolmas oli Eetu Savolainen. Kärkikolmikon lisäksi B-luokkaan kilpailusta suoraan nousi myös neljänneksi ajanut Markus Mikkola. Waltteri Romunen ja Tomi Hartikainen saivat puolestaan nousupisteet täyteen ja myös he ajavat jatkossa B-luokassa.

Naisten luokassa mukana oli 13 kuljettajaa ja porukan nopein oli Esmeralda Vesterinen. Hanna-Riikka Oikari oli toinen ja Sanna Wasström kolmas. Nelli Elo oli neljäs ja Pauliina Sievänen viides.

V60-luokassa Juha Piiroinen otti voiton ennen Ari Kannelaa ja Martti Ketelää.

V50-luokan Suomen Cupin epäviralliset lopputulokset:

  1. Ikonen Sami 70
  2. Virolainen Tom 61
  3. Soanjärvi Timo 52
  4. Pahlberg Niko 29
  5. Rasku Jouni 24
  6. Tikkanen Karri 24
  7. Valo Pekka 22
  8. Koivula Timo 20
  9. Mäntynen Jouni 13
  10. Jaatinen Pasi13