Hyvää vääntöä Kangasalla

Eero Remes otti täydet pisteet SME2-luokasta.
Kuva
Jani Hovi
Yleiskilpailun lisäksi Kangasalla jaettiin neljän luokan SM-pisteet, sekä kahden luokan Suomen Cup-pisteet. Tässä raportti luokkien tapahtumista.

SME1-luokassa Roni Salin piti kovinta vauhtia ensimmäisellä maastokokeella, mutta sen jälkeen viime viikonloppuna voiton ottanut Hugo Svärd pääsi vauhtiin. Svärd kellotti päivän aikana yhteensä viisi pohja-aikaa ja otti lopulta voiton 42 sekunnin turvin. Salin oli niin ikään hyvässä vauhdissa ja oli pikkuluokan toinen. Viime viikonloppuna luokkavoiton, paljon keskustelua herättäneen aikarangaistuksen takia menettänyt Antti Ahtila oli tänään kolmas, jääden puolitoista minuuttia Svärdistä. Ahtilan kerhokaveri Samuli Puhakainen pääsi armeijasta lomalle ja oli päivän nelonen, häviten 18 sekuntia Ahtilalle. Pyry Juupaluoma oli luokan viides, jääden 3:28 voitosta.

Svärd

Hugo Svärd.

SME2-luokan voittoon ajoi Eero Remes, joka kuin uusi mies verrattuna viime viikonloppuun. Remes kellotti viisi pohja-aikaa ja otti voiton reilun minuutin turvin. Peetu Juupaluoman kisa käynnistyi verkkaiseen tahtiin, mutta kisan puolessa välissä hän pääsi parempaan vauhtiin. Juupaluoma kellotti kisan toiseksi viimeiselle maastokokeelle luokaan pohja-ajan ja oli luokan kolmas maalissa. Eetu Puhakainen tykitti puolestaan pohjat viimeiselle maastokokeelle, mutta se ei aivan riittänyt nostamaan häntä Juupaluoman edelle. Puhakainen oli kolmas ja jäi toisesta sijasta vain sekunnin. Niklas Laankoski ajoi tasaisen kilpailun ja oli luokan neljäs. Yhden pohja-ajan ajanut, mutta useampaan kertaan kaatunut ja polvensakin kantoon lyönyt Henry OIenius oli luokan viides, jäätyään vajaan sekunnin Laankoskelle.

Juupaluoma

Peetu Juupaluoma.

SME3-luokan kärkitaistelu oli samalla sama kuin yleiskilpailun kärkitaistelu. Eemil Pohjola vei luokkavoiton 24 sekunnin turvin ennen Antti Hännistä. Luokan kolmas oli Marko Leponiemi, joka piti näin ollen veteraanien lippua korkealla isossa luokassa. Leponiemi jäi voitosta lähes viisi minuuttia. Juha-Pekka Tirkkonen kaasuttelin neljänneksi, jääden reilut kuusi minuuttia kärjestä. Janne Mukkala piti Leponiemen tavoin veteraanien puolta ja oli luokan viides, jääden 44 sekuntia Tirkkoselle. Viime viikonloppuna ajetussa SM-avauksessa toiseksi ajanut Teemu Lehtimäki joutui tänään keskeyttämään kilpailun tekniseen vikaan.

Leponiemi

Marko Leponiemi.

U20-luokan korkeimmat SM-pisteet vei Samuli Puhakainen, ennen Pyry Juupaluomaa. Kaksikon ero maalissa oli 1:38. Sysmässä voittoon ajanut Tiitus Enjala oli tällä kertaa kolmas, mutta jäi jo 4:25 Puhakaiselle. Albert Juhola oli neljäs, jääden lähes yhdeksän minuuttia voitosta. Niko Puotsaari jäi yhdeksän sekuntia Juholalle, ollen viides.

Puhakainen

Samuli Puhakainen.

V40-luokassa jaettiin myös kauden toiset Suomen Cup -pisteet. Mika Karma oli päivän nimi, ottaen voiton 32 sekunnin erolla Marko Leponiemeen. Riku Riiheläinen oli luokan kolmas, häviten kaksi minuuttia Karmalla. Janne Mukkala oli neljäs, 29 sekuntia Riiheläiselle jääneenä. Sysmässä voiton ottanut Pasi Tsutsunen oli tänään viides, jääden reilut neljä minuuttia voitosta.

Karma

Mika Karma.

V50-luokassa oli vuorossa kauden ensimmäinen Suomen Cupin kilpailu. Sami Ikonen kellotti kolmelle ensimmäiselle maastokokeelle pohja-ajat, Janne Suomisen tehdessä saman kolmelle seuraavalle maastokokeelle. Suomisen vauhti oli lopussa kuitenkin niin kovaa, että hän vei voiton 40 sekunnin erolla. Timo Koivula oli luokan kolmas, jääden vajaat kolme minuuttia Suomisesta. Pekka Valo jäi Koivulasta puoli minuuttia ja oli neljäs. Jukka Viirret jäi puolestaan vain kaksi sekuntia Valosta ja oli viides.

Suominen

Janne Suominen.

B-luokan yleiskilpailun voitti Tiitus Enjala, ennen Santeri Kinnusta ja Roni Heikkalaa. Ville Svan vei puolestaan C-luokan yleiskisan, ennen Toni Kuivalaista ja Timo Haverista. Edellä mainittu kolmikko nousi myös suoraan B-luokkaan, kuten myös neljänneksi ajanut Ismo Lyytinen. V60-luokan nopein oli Veli-Matti Mäkinen, ennen Juha Nuuttilaa ja Pekka Sointulaa.

Kilpailun täydelliset tulokset.