Huusko hyvässä vauhdissa

Heikki Huusko on ollut hienossa vauhdissa alkukauden ajan.
Kuva
Timo Eronen
Heikki Huuskon alkukausi jääspeedwayn parissa on sujunut melkoisella vauhdilla.

Jääspeedway on iskostunut kuluvana talvena Heikki Huuskon luihin ja ytimiin kertaheitolla. Tammikuun lopulla ajetussa SM-karsinnassa mies melkein räjäytti potin, kun hän ajoi yhtä pistettä vaille maksimit voittaen karsinnan 14 ajetulla pisteellä. Hyvä esitys aukaisi portit Huusko Motorsportille naapurimaan jääspeedwayn sarjaan, Gävlen joukkueen riveihin. Mies ajoi vakuuttavasti neljä kilpailua kahtena eri viikonloppuna. Pikaisella laskutoimituksella, joka sisältää SM-karsinnan sekä nuo em. neljä kilpailua, Heikki ajoi täydet 25 erää, saavuttaen niistä 54 pistettä, joka tekee ottelukeskiarvoksi 10,8 pistettä, ja se on kova tulos.

Talven kova harjoittelu, sekä Ruotsin turneella mukana olleen Tomi Tanin neuvot ovat purreet hyvin. Aiemmin ajolinjat tahtoivat olla aika lailla sisärata voittoisia, mutta Ruotsissa nähtiin aivan toisenlaista kilvanajoa ulkolaitoja hipoen. Fysiikan lakien mukaan ulkolaidalla ajo tuottaa kilpailijalle pitemmän matkan ajettavaksi, mutta kaarteen säteen ollessa loivempi se myös antaa mahdollisuuden ajaa se läpi kovemmalla vauhdilla, minkä Heikki käytti hyväkseen.

-Hyvä fiilis just nyt. Ruotsissa ajettiin kovaa ja hyödyllistä oppia saatiin jääspeedwayn saloista. Varsinkin se kisa, missä oli mukana Ruotsin kovimpia MM-sarjan kuskeja, oli hyvä. Ensimmäinen erä meni hieman penkin alle kytkimen luistaessa, mutta toisessa sain todella hyvän kamppailun Jimmy Olssenin kanssa. Kisassa sai itseluottamusta, koska huomasin ettei se kärki nyt aivan mahdottoman kaukana enää ole.
Tulevana viikonloppuna tulee vielä yksi reissu Ruotsiin, sain kutsun Solbergissa ajettavaan kutsukilpailuun. Paikka on minulle uusi, mutta näinhän se tutuksi tulee, Heikki kertoi kisan alla.

Ruotsin turneen jälkeen on vuorossa yksi vapaa viikonloppu ennen Varkaudessa 5.3. ajettavaa PM-finaalia. Varkaudessa tullaan näkemään taatusti yksi kovimmista kisoista tänä talvena, Suomella on mukana kaikki kärkikuljettajat haastamassa Ruotsin kivikovaakin kovempaa kuljettajakaartia. Varkauteen saapuu myös jääspeedwayn hallitseva maailmanmestari Martin Haarahiltunen, joten radalla tullaan takuulla näkemään kovaa menoa. Heikki kommentoi PM-finaalin tasoa yksiselitteisesti. – Yksikään piste ei tule ilmaiseksi, kovaa pitää ajaa, taso on hurja.

Jääspeedwayn kotimainen kausi huipentuu 11.3 Tampereella ajettavaan henkilökohtaiseen SM-finaaliin, joka ajetaan nyt viimeistä kertaa Pyynikin kentällä.