Husqvarna panostaa sähköistyvään liikkumiseen

Teksti
Kuva
Husqvarna
Husqvarna suuntaa sähköistyvään liikkumiseen. Nyt he esittelevät uuden sähköisen E-Pilen -konseptimallin.

Uraauurtavien Vitpilen ja Svartpilen -mallien suunnittelusta inspiraationsa saanut E-Pilen -konseptimalli esittelee houkuttelevan näkemyksen siitä, miltä brändin sähköiseen liikkuvuuteen keskittyvä mallisto tulee näyttämään.

Nykyinen Husqvarna Street -katupyörämallisto erottuu korkealuokkaisen tekniikkansa ja dynaamisen lähestymistapansa ansiosta. Malliston tyylikäs muotoilu ja huolellinen suunnittelu takaavat merkille ominaiset tunnuspiirteet. Nämä ominaisuudet ja arvot ohjaavat myös E-mobility -malliston suunnittelua, jota E-Pilen -konseptimallin esittely nyt raottaa. Konseptimallissa on tehoa 8 kW ja toimintamatka on 100 km ja se on suunniteltu ensisijaisesti vaivattomaan liikkumiseen urbaanissa kaupunkiympäristössä. 

Husqvarna Motorcycles pitää vaihtoehdot virtalähteiden suhteen vielä avoimina ja keskittyy rinnakkaishyötyihin niin kiinteiden kuin vaihdettavienkin ratkaisujen osalta. E-Pilen -konseptimalli tulee vaihdettavalla modulaarisella akustolla, joka mahdollistaa akun vaihtamisen. Näin pyritään tekemään E-mobility -mallistosta entistäkin houkuttelevampi niille, jotka vielä harkitsevat sähköiseen vaihtoehtoon siirtymistä.

Husqvarnan tavoitteena on aina ollut kehittää ja valmistaa tuotteita, jotka ovat helposti lähestyttäviä ja tavoittavat laajan asiakaskunnan. E-mobility -mallisto tulee säilyttämään brändin ajokokemuksen ja dynamiikan, joka perustuu sen pitkään kokemukseen ja historiaan. Tukeakseen sähköistyvää liikkumista Husqvarna aikoo globaalisti laajentaa jälleenmyyjäverkostoaan kohti kaupunkikeskittymiä.

E-mobility -malliston kehitystyö on jo hyvin pitkällä ja siitä tullaan tiedottamaan lisää lähitulevaisuudessa. 

Alla video E-Pilen -konseptimallista.