Hienot avauserät Kaanaassa

Jere Haavisto otti ensimmäisen erän startin nimiinsä ja ajoi helppoon erävoitton.
Kuva
Jani Hovi
SM-motocross polkaistiin käyntiin Kaanassa, jossa saatiin juuri ajettua päivän ensimmäiset kisaerät.

Kisapäivän Kaanaassa avasi MXC/A-luokka. Erän startti meni Eeka Laaksosen nimiin, joka sai peräänsä Onni Kämärin. Kämäri nousi parin kierroksen jälkeen kärkeen, mutta Laaksonen otti nopeasti paikkansa takaisin ja ryhtyi repimään eroa perässä tuleviin. Samalla hieman heikomman startin saanut Vilho Vehviläinen teki nousua ja otti kolmannen paikan. Erän lopussa Vehviläinen tavoitti Kämärin. Samalla Laaksonen kaatui ja perässä tulleet Kämäri ja Vehviläinen tavoittivat hänet. Laaksonen piti kuitenkin pintansa ja otti voitin. Vehviläinen nousi viimeisellä kierroksella toiseksi, Kämäri oli kolmas.

MX125-luokan ensimmäisen erän startti meni Saku Mansikkamäen nimiin, Kasimir Hindersonin ja Eelis Viemerön seuratessa perässä. Viemerö putosi heti alussa kärkikaksikon vauhdista, Hinderssonin ahdistellessa Mansikkamäkeä. Kun Hindersson pääsi parin kierroksen jälkeen kärkeen, oli peli voittotaistelun osalta selvä, Hinderssonin ajaessa selvään ykkössijaan. Toisena ajanut Mansikkamäki joutui keskeyttämään erän teknisen vian vuoksi, jolloin Viemerö nousi toiseksi. Onni Jaakonsaari oli kolmas.

MX2-luokan ensimmäinen erä oli Nico Stenbergin näytös. Stenberg otti startin nimiinsä ja jätti muut jo ensimmäisellä kierroksella jo muutaman sekunnin päähän. Maalissa eroa muihin oli lähes 20 sekuntia, joten voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Mauno Nieminen oli startin jälkeen kuudes, mutta pääsi vähitellen vauhtiin ja nousi erän lopussa toiseksi. Sampo Rainio ajoi kolmanneksi, pitäen juuri ja juuri perässään Arttu Sihvosen ja Miro Varjosen.

MX1-luokan ensimmäinen erä oli odotetusti Jere Haaviston näytös. Haavisto otti startin nimiinsä ja hallitsi erää helpon näköisesti. Erän jälkeen Haavisto kertoi, että ajoi ensimmäiset kierroksen niin lujaa kuin pystyi ja kulutti siinä voimiaan. Ja tämä tuntui sitten erän lopussa. Kakkossijasta nähtiin uskomaton taistelu, joka ratkesi vasta maali viivalla. Emil Silander otti kakkospaikan haltuunsa erän alussa ja karkasi kolmannesta sijasta tiukkaa kisaa ajaneilta Miro Sihvoselta ja Juuso Matikaiselta. Kun Matikainen pääsi viimein Sihvosesta ohi, oli Silander jo kaukana. Matikainen ajoi kuitenkin muutaman todella nopean kierroksen ja tavoitti Silanderin. Matikainen oli monta kertaa Silanderin rinnalla, mutta ei aivan päässyt oli. Maaliviivalle kaksikko tuli lähes rinnakkain, Silanderin pitäessä pintansa. Sihvonen oli erän neljäs ja Pekka Nissinen viides.

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : La, 05/20/2023 - 17:11

Ville Meisola MX1 6. 👍

Kieli
suomi