Herlings voittoon Espanjassa

Jeffrey Herlings kasvatti MM-johtoaan.
Kuva
Ray Archer
Jeffrey Herlings otti uransa 96. GP-voittonsa tänään Espanjassa, mielenkiintoisen kilpailun jälkeen.

Ensimmäisen MXGP-luokan lähdön jälkeen tilanne MM-pisteissä tiukkeni entisestään, kun Romain Febvre ajoi hienon taistelun jälkeen erävoittoon. Jorge Prado piti johtoa hallussaan erän alussa, mutta joutui lopulta tekemään tilaa Febvrelle, joka ajoi loistavaa kisaa. Ranskalainen hallitsi erää siirrytään kärkeen ja pääsi erän lopussa jo varmistelemaan voittoaan. Prado sai erän puolen välin jälkeen peräänsä Tim Gajserin, joka kuitenkin kaatui kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Jeffrey Herlings sai huonon startin ja nousi hieman verkkaiseen tahtiin neljänneksi. Gajserin nousua ylös kaatumisen jälkeen, oli Herlings aivan hänen perässään ja ohittikin viime vuoden mestarin parin kurvin päästä. Niinpä Febvren perässä maaliin ajoivat Prado, Herlings ja Gajser. Miro Sihvonen oli 29.

Toisessa erässä Prado otti jälleen startin nimiinsä, perässään Gajser ja Tony Cairoli. Herlings oli kuudentena mutta Febvre puolestaan epäonnistui startissa ja kaatui vielä muutaman kurvin jälkeen. Herlings nousi nopeasi kolmanneksi ja ohitti Gajserin seuraavalla kierroksella. Erän puolessa välissä hollantilainen ajoi Pradon kiinni ja nousi kärkeen, ajaen erävoittoon. Gajser ohitti erän loppupuolella Pradon ja ajoi toisena maaliin. Prado oli kolmas. Febvre nousi lopulta sijalle 7. Sihvonen oli 26.

Herlings vei GP:n voiton nimiinsä, ennen Pradoa ja Gajseria. Febvre oli neljäs ja Cairoli viides. MM-pisteissä Herlingsin johto on nyt 12 pistettä Febvreen. Gajser on puolestaan kolmen pisteen päässä ranskalaisesta.

MX2-luokassa Maxime Renaux voitti päivän totaalin, ennen Tom Viallea ja Jed Beatonia. Renaux johtaa MM-sarjaa yli sadalla pisteellä.

Eilen Espanjassa ajettiin EMX125-luokan kisaerät. Ensimmäisessä erässä Kasimir Hindersson oli 19. ja Nico Steberg 25. Toisessa erässä Stenberg taisteli puolestaan EM-pisteille, ollen 20. Hindersson oli 31.