Herlings maailmanmestari

Jeffrey Herlings kruunattiin maailmanmestariksi.
Kuva
Ray Archer
Jeffrey Herlings otti Mantovassa uransa viidennen maailmanmestaruutensa hetki sitten.

Ensimmäisen erän voittanut KTM:n Jeffrey Herlings ja Kawasakin Romain Febvre starttasivat kauden viimeiseen erään tasapistein, joten pelin henki oli selvä. Se kumpi tulisi ensimmäisenä maaliin, ottaisi maailmanmestaruuden.

Toisen erän startti meni Jorge Pradon nimiin, perässään Febvre ja Herlings. Tim Gajser oli neljäntenä ja Brian Bogers viidentenä. Febvre tiesi, että hänen oli päästävä Pradon ohi nopeasti, että ensimmäisen erän tapahtumat eivät toistuisi. Tällä kertaa Febvre onnistui ohittamaan Pradon jo ensimmäisellä kierroksella, Herlingsin seuratessa heti perässä. Näin ollen jännitysnäytelmä oli valmis ja mestaruudesta tasapistein taistelevat kuljettajat olivat kärjessä. Gajser ohitti myös toisella kierroksella Pradon ja ajoi kärkikaksikon kiinni. Toisen kierroksen lopussa Herlings ohitti väkisin Febvren ja siirtyi kärkeen.

Kolmannella kierroksella Herlings läväytti tauluun yli sekunnin nopeamman kierrosajan kuin muut ja kasvatti johtonsa kahteen sekuntiin. Sama tahti jatkui heti seuraavalla kierroksella, kun hollantilainen ajoi 1,5 sekuntia nopeamman kierrosajan kuin perässä tulevat kuljettajat ja hänen johtonsa oli jo lähes neljä sekuntia Febvreen, jonka takana sekunnin päässä tuli Gajser.

Viidennellä kierroksella kaikki sitten muuttuikin Febvren kannalta synkäksi, kun Kawasaki-kuljettaja kaatui ja putosi kolmanneksi, 13 sekunnin päähän Herlingsistä. Tässä vaiheessa jännitys erästä loppuikin. Herlings jatkoi vahvaa menoa kärjessä, kun taas puolestaan Febvren vauhti putosi erän edetessä kohti loppua. Gajser ajoi erän lopussa Herlingsin kiinni ja Honda-kuljettaja olikin aivan iskuetäisyydellä kun kolme viimeistä kierrosta käynnistyi. Febvre oli tuossa vaiheessa jo 27 sekuntia Herlingsin perässä.

Herlings olisi voinut laskea Gajserin ohitseen erän lopussa ja hän olisi ollut siltikin maailmanmestari, mutta Herlings halusi päättää kauden voittoon ja niin hän tekikin. Herlings ajoi kauden yhdeksänteen ja uransa 99:een GP-voittoonsa ja samalla hänet kruunattiin maailmanmestariksi. Gajser oli erän kakkonen ja Febvre kolmas. Maailmanmestaruus meni Herlingsille viiden pisteen erolla Febvreen. Gajser oli kolmas, jääden 20 pistettä mestaruudesta.