Herlings: ”Ajoni oli surkeaa”

Jeffrey Herlings juhli maailmanmestaruutta eilen Mantovassa.
Kuva
Ray Archer
Jeffrey Herlings juhli eilen illalla motocrossissa maailmanmestaruutta Mantovassa, vaikka piti omaa ajoaan kauden päätöksessä surkeana.

Jeffrey Herlings tuli Mantovaan kolmen pisteen takaa-ajo asemasta Romain Febvreen nähden. KTM-kuljettaja osoitti kuitenkin vahvuutensa ja voitti molemmat erät, ja samalla myös maailmanmestaruuden. Eilinen GP-voitto oli Herlingsille kauden yhdeksäs ja hänen uransa 99. Hollantilainen seisoi tällä kaudella 14 kertaa podiumilla GP:n jälkeen, mutta oli myös kolmesta erästä pois loukkaantumisen vuoksi ja keskeytti yhden erän ensimmäisen kurvin kaatumisen johdosta. Näistä neljästä nollaerästä huolimatta Herlings voitti lopulta mestaruuden viiden pisteen turvin ennen Febvreä. Vaikka kauden päätös sujui tulosten varjolla hyvin, niin mies ei ollut omaan ajoonsa tyytyväinen.

- Olen todella iloinen, mutta samalla pahoillani kahden muun kuljettajan puolesta. Haluan kiittää heitä mahtavasta kaudesta. Oma ajoni oli kauheaa tänään. Ensimmäisessä erässä pelkäsin niin paljon kaatumista, että käteni puutuivat. Tilanne oli todella huono, mutta onnistuin silti voittamaan. Toisessa erässä Romain (Febvre) kaatui ja se antoi minulle hyvän etumatkan, mutta en halunnut pudottaa vauhtia, jotta en olisi tehnyt virheitä. Ajoin omalla mukavuusalueellani ja keskityin ajamiseen. Tim (Gajser) sai minut kiinni, mutta keskityin vain omaan ajamiseeni, enkä katsonut taaksepäin. Olen tyytyväinen, että pystyin voittamaan mestaruuden ja ajamaan molempien erien voittoon, vaikka ajamiseni oli surkeaa. Mestaruus ei tullut todellakaan helpolla, vaan me kaikki taistelimme loppuun asti, Herlings kertoi kilpailun jälkeen.

MM-loppupisteet:

  1. Jeffrey Herlings, KTM, 708
  2. Romain Febvre, Kawasaki, 703
  3. Tim Gajser, Honda, 688
  4. Jeremy Seewer, Yamaha, 566
  5. Jorge Prado, KTM, 562
  6. Tony Cairoli, KTM,  545
  7. Glenn Coldenhoff, Yamaha, 442
  8. Pauls Jonass, GASGAS, 391
  9. Thomas Kjer Olsen, Husqvarna, 391
  10. Alessandro Lupino, KTM, 319