Helander: ”Ranne ei taipunut mihinkään”

Eemil Helander taisteli rannevammasta huolimatta molempina kisapäivinä maaliin.
Kuva
Annamaria Karikuusi
Eemil Helanderin MM-kilpailu Portugalissa ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun nuorukainen joutui ajamaan rannevamman kanssa koko viikonlopun.

Eemil Helanderin MM-viikonloppu Portugalissa sai huonon alun, kun Yamaha-kuljettaja kaatui kisaa edeltävänä torstaina testiradalla ja satutti ranteensa. Jo aiemmin murtunut ranne sai rytäkässä iskun ja turposi. Helander vietti kisaa edeltävän perjantain sairaalassa tutkimuksissa, missä ranteesta ei löytynyt murtumaa. Kuitenkaan magneettikuviin Helander ei päässyt, joten täyttä varmuutta vamman laadusta ei saatu. Helander starttasi kisaan mukaan lauantaina, mutta ranne ei taipunut juuri lainkaan.

- Ranne ei ollut kipeä lauantaina, mutta ei taipunut yhtään. Yritin painaa sitä tankoa vasten ja liikuttaa, mutta tuloksetta. Ranne ei ollut silloin enää turvoksissa päältä, mutta ilmeisesti siellä on nestettä sisällä, jonka takia on jäykkä, Helander kertoi.

Helander oli lauantaina EnduroJ-luokan 19. Sama sijoitus tuli tilille myös sunnuntaina.

- Sunnuntaina ranne oli sitten kipeä ajossa, mutta rupesi hieman liikkumaan. Ajokin parani hieman loppua kohti, mutta sillä ei ollut enää merkitystä sijoituksen kannalta. Olen tietysti pettynyt omaan suorittamiseeni. En saanut sitä ajo päälle, mitä harjoituksissa. Rentous puuttui ajosta ja jotenkin paras yrittäminenkin. Osa johtuu tietysti myös ranteesta, kun en pystynyt ajamaan niin kuin olisi pitänyt.

MM-sarja jatkuu tulevan viikonloppuna Espanjassa, johon myös Helander suuntaa.

- Hetken aikaa mietin sunnuntaina illalla, että lähdetään suoraan kotiin. Mutta kun täällä kerran ollaan, niin lähdetään yrittämään. Ranne ehtii onneksi muutaman päivän tässä toipua ja toivottavasti se on parempi viikonloppuna Espanjassa, Helander päätti.