Haljala tanssii sadetansseja

Hermanni Haljala lähtee uuteen luokkaan MM-sarjassa.
Kuva
Boano Racing tiedotus
Hermanni Haljala lähtee uuteen luokkaan, kun enduron MM-sarja käynnistyy tänään.

EY-luokassa MM-sarjaa aiemmin kiertänyt Hermanni Haljala vaihtoi tälle kaudelle EJ-luokkaan ja samalla 250-kuutioisen nelitahtisen pyörän ohjaimiin. Samalla Haljalan merkki vaihtui, kun hänen tiiminsä Boano Racing vaihtoi TM:n väreihin. Jämsäläinen on päässyt harjoittelemaan jo pitkään Italiassa ja onkin tyytyväinen uuteen pyöräänsä.

- Talvella teimme testejä pyörän säätöihin ja sitten kahden ensimmäisen Italian mestaruussarjan kilpailun jälkeen tein vielä pieniä muutoksia pyörään. Silloin pääsi hyvin näkemään, miten pyörä käyttäytyy kisaolosuhteissa. Usein treeneissä ajamme samoja pätkiä ja ne tulevat todella tutuksi, jolloin niillä tulee helpommin haettua rajoja. Kisoissa polut ovat kuitenkin hieman outoja, vaikka tietysti nekin tulevat tutuksi viikonlopun aikana. Vaikka niillä ajetaan aivan täysillä, niin ajaminen on silti vähän erilaista kuin treeneissä, Haljala kertoi.

Portugaliin on luvattu vesisadetta koko viikoksi, mutta toistaiseksi sade on pysynyt poissa.

- Nyt juuri rupeaa hieman satamaan ja näyttää siltä, että voisi sataa pidempäänkin. Minulle on ihan sama sataako vai ei, mutta monelle se ei ole niin. Toisia sade rupeaa harmittamaan ja se näkyy heidän ajossaan, joten ehkä sade olisi hyväksi, Haljala nauroi.

Kivikovassa EJ-luokassa ensimmäistä kilpailuaan ajava Haljala on realistinen mahdollisuuksistaan.

- Yritän vain keskittyä omaan ajooni ja siihen, että pystyn ajamaan koko päivän ilman virheitä. Tiedän harjoitusten perusteella sen, että vauhtia on, mutta minun täytyy pystyä olemaan tasainen. Notkahduksiin ei ole varaa päivän aikana, koska luokan taso on kova. Uskon, että kaiken mennessä kohdalleen, minulla on mahdollisuudet jopa viiden joukkoon. Mutta jos olen edes seitsemän joukossa, olen tyytyväinen, Haljala päätti.