Haljala nollannut enduron MM-avauksen

Teksti
Kuva
EnTrophy Enduro Racing Team.
Hermanni Haljala ei ollut tyytyväinen suoritukseensa enduron MM-kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Portugalissa viime viikolla.

Haljala ajoi E1-luokassa viime lauantaina kymmenenneksi ja sunnuntaina yhdeksänneksi, kun enduron MM-kausi 2024 starttasi Portugalin Fafessa. Kolmas ja neljäs MM-osakilpailu ovat vuorossa noin sadan kilometrin päässä Fafesta, Portugalin koillisosassa, Valpacosissa tällä viikolla. Maailmanmestaruussarjalle tyypilliseen tapaan kilpaileminen käynnistyy perjantai-iltana yleisöä herkuttelevalla supertestillä, jonka tulokset huomioidaan lauantain osakilpailussa. Sunnuntaina on vuorossa oma osakilpailunsa, jolloin ajetaan lauantain tapaan kolme erilaista maastokoetta kolmeen kertaan.

- Käveltyäni pätkät läpi ne näyttävät itselleni mieluisilta. On vähän kovempaa maata kuin avauksessa. Vielä on tosin paikoitellen tosi märkää ja pehmeää, koska on ollut kovia sateita. Ennuste lupaa kuitenkin kuumaa keliä. Nyt on yli 20 astetta, ja 30 näyttää viikonlopulle. Varmaan kuivaa paikoitellen reitti, italialaisella Betalla ajava Haljala kertoi torstaina päivällä.

- Extremetesti on mukavan oloinen, eikä ole liian vaikea. Pätkän pystyy ajamaan rennosti. Crossi- ja endurotestit ovat oikein kivan näköisiä. Ehkä itselleni mieluisimmalta näyttää crossitesti, mutta varmaan kaikki pätkät tulevat olemaan hienoja.

Italialaista EnTrophy Enduro Racing -tiimiä edustava Haljala on E1-luokan MM-pisteissä kymmenentenä, mutta luottaa pystyvänsä parempaan.

- Fiilikseni on hyvä. Viime viikonloppu on nollattu ja otettu hyvät sekä huonot asiat sieltä. Nyt lähdetään kisaan uudella energialla. Aurinkokin paistaa ja on lämmintä, joten ei voisi olla kuin kiva fiilis. Kaikki näyttää hyvältä, ja lähdetään nauttimaan endurosta Portugalissa.

Muista suomalaiskuljettajista Portugalissa nähdään E1-luokassa Roni Kytönen, joka joutui jättämään viime sunnuntaisen osakilpailun väliin vatsataudin takia. Nuorempien kuljettajien J2-luokassa kilpailee Samuli Puhakainen ja Youth-luokassa ovat mukana viime sunnuntaina tekniikkamurheisiin keskeyttänyt Tiitus Enjala sekä sairastelun takia koko avauksen väliin jättänyt Juho Ahokas.