Haavisto: ”Yksi hyvä erä vaan riitä”

Kuva
Jani Hovi
Jere Haavisto oli pettynyt mies viikonlopun ADAC-sarjan osakilpailun jälkeen.

Saksan kovatasoinen ADAC-sarja jatkui viikonloppuna Vellahnissa. Sarjan pistejohdossa ollut Max Nagl näytti jälleen kaikille, että vaikka miehellä on ikää enemmän kuin monella muulla kärkikuljettajalla, niin myös vauhtia riittää. Nagl ajoi nimittäin kaikkien kolmen erän voittoon ja vahvisti pistejohtoaan. Cornelius Töndel oli jokaisessa erässä kakkonen ja samalla myös totaalin toinen. Viikonlopun totaalin kolmas oli Tom Koch.

Jere Haaviston osalta viikonloppu ei mennyt toivotulla tavalla. Lauantaina mies kaatui rajusti aika-ajoissa, eikä päässyt ajamaan kunnon aikaa. Ensimmäisessä kisaerässä Haaviston puomi ei kaatunut kunnolla ja hän jäi lähdössä hännille, ollen maalissa lopulta 12. Sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Haavisto osui myös puomiin hieman, sillä seurauksella, että hänen starttinappinsa aukesi. Huonon lähdön jälkeen Haavisto oli noussut jo sijalle 10, kunnes hän kaatui ja ajoi maaliin sijalla 18. Viikonlopun viimeinen erä sujui Haaviston osalta parhaiten ja hän oli ruutulipulla viides.

- Startti onnistui tällä kertaa hyvin, mutta menetin useamman sijan heti ensimmäisellä kierroksella, kun meinasin kaatua. Viides sija oli kohtuullinen, mutta yksi hyvä erä ei vaan riitä, Haavisto manasi.

Nagl johtaa sarjaa nyt 49 pisteen turvin ennen toisena olevaa Maximilian Spiesia. Haavisto on sarjassa kahdeksantena.

Alla tulokset ja sarjapisteet.