GGN Suomeen 2017

Kättä päälle, tästä lähtee Finland Grand National 2017. Kättä päälle, tästä lähtee Finland Grand National 2017.
Kuva
Sami Salonen
Finland Grand Nationalin hanke käynnistyi

Vuosittain lähes 3000 kuskia keräävän Gotland Grand Nationalin edustajana paikalla oli Conny Bohlin. Hän johtaa kisan promootiofirmaa, Nordic Sport&Eventiä. Bohlin oli saapunut Vierumäelle kotimaisen 3Goals Promotion yhtiön johtajan, Juuso Pulliaisen kutsusta. Miehet ovat käyneet esineuvotteluja jo pitkään ja Pulliainen tehnyt alustavia järjestelyjä GGN-kisan tänne saamiseksi.

Eilen hankeen ydinryhmä piti ensimmäisen virallisen tapaamisen, jossa läsnä olivat edustajat hankeen monesta eri haarasta. Vierumäki, Asikkalan kunta ja Asikkalan moottorikerho ovat avainasemassa hankkeen etenemiselle.

Tapaaminen oli onnistunut tuloksekas. Sen päätteeksi luotiin puitteet aiesopimukselle, jonka myötä keväällä 2017 Vierumäen seudulla ajetaan Gotland Grand Nationalin formaatilla toimiva massakilpailu. Nordic Sport&Eventin osuus projektissa on suuri, yksi merkittävä osa-alue on houkutella kisaan mukaan satoja kuskeja Ruotsista ja myös Baltian maista.

3Goals Promotionin Juuso Pulliainen pitää hankkeen käynnistymistä voittona kaikille. Kisasta on mahdollista rakentaa tuote, joka toisi vuosittain niin urheilullista kuin taloudellistakin piristysruisketta moottoripyöräilyyn ja seutukunnan talouteen.

Asikkalan kunta suhtautuu myötämielisesti hankkeeseen. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti ilmaisi kokouksessa kunnan täyden tuen hankkeen etenemiselle.

Asikkalan Moottorikerho on suunnitelman mukaan ottamassa ison vastuun radan ja kilpailullisen puolen järjestelyissä. Kerho oli pitänyt oman kokouksensa jo aiemmin, siellä puheenjohtaja Mika Brandt oli näyttänyt kirkasta vihreää valoa projektille. Kerhon edustaja toimineen Marko Kaivolaisen papereissa oli jo valmiita karttaluonnoksia tulevaa kisaa ja rataa varten.

Finland Grand National voi olla totta jo reilun vuoden päästä. Eri osapuolet olivat yksimielisiä ja hanketta lähdetään viemään eteenpäin. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja siitä uutisoidaan lisää kun asiat etenevät.