GASGASilta täysverinen endurosähköpyörä kisakäyttöön

Teksti
Uusi GASGAS EEC 6 on valmis kisapoluille.
Kuva
GASGAS
GASGAS tulee ryminällä myös sähkömaastopyörämarkkinoille ja se julkaisikin juuri täysin uudet ECC-mallit, jotka ovat aivan täysiverisiä kisapyöriä.

GASGASin uudet ECC-mallit on kehitetty kisatiimin ehdoilla ja kyseisen pyörän prototyypillä on voitettu tänä vuonna jo muun muassa Suomen EMTB-sarjan mestaruus. Aiempiin GASGASin malleihin verrattuna lähes koko pyörä on uudistunut. Pyörissä on kokonaan uusi hiilikuiturunko, jonka geometria on optimoitu täysin kilpakuljettajien palautteen perusteella.

Pyörissä on myös viikko sitten esitelty SRAM Eagle Powertrain -moottoriyksikkö. Todella mielenkiintoisena toimintona pyörässä on myös coast shift -ominaisuus, jonka varmasti jokainen hieman kokeneempi sähkömaastopyöräilijä kokee hyödylliseksi. Toiminta tulee siinä vaiheessa todella tarpeen, kun lasketaan alamäkeä isolla vaihteella ja huomataan alamäen muuttuvan pohjalla ylämäeksi. Normaalissa tapauksessa vaihteen vaihtaminen ei ole alamäessä helppoa, kun ei poljeta. Coast shift -toiminnon avulla voi kuitenkin vaihtaa vaihdetta pienemmälle, jolloin moottori pyöräyttää eturatasta sen verran, että haluttu vaihde menee paikalleen. Polkimet eivät kuitenkaan liiku tässä tapauksessa.

ECC 6 ja ECC 5 -malleissa on DVO:n jousitus, joka on kehitetty yhteistyössä WP:n kanssa. Jousituksessa käytetään myös moottoripyöräpuolelta tuttua WP:n Cone Valve -tekniikkaa.

Malliston huippumalli ECC 6 maksaa 10.499 €, ECC 5 9.399 € ja ECC 4 puolestaan 8.399 €.

Uusien ECC-mallien ensiesiintyminen Suomessa tullaan näkemään 10.-11. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Tampere Supercross & Offroad Expo -tapahtumassa GASGAS Bicyclesin osastolla. Uudet ECC-mallit saapuvat valtuutetuille GASGAS Bicycles -jälleenmyyjille alkuvuodesta 2024.