Garcia hienon taistelun jälkeen voittoon

Teksti
Josep Garcia otti kauden avausvoittonsa.
Kuva
Jani Hovi
Brad Freemanin viiden voiton putki katkesi, kun Josep Garcia ajoi voittoon Heinolassa. Suomalaisten suoritukset jäivät edelleen hieman vaisuiksi.

EnduroGP-luokassa Brad Freeman aloitti jälleen vahvasti ja vaikutti siltä, että päivä on jälleen hänen. Toisen kierroksen endurotestillä Freeman hukkasi kuitenkin kaatumiseen parikymmentä sekuntia ja kärkeen nousi Steve Holcombe. Viimeisen kierroksen crossitestillä kärkipaikan otti haltuunsa vuorostaan Josep Garcia ja piti sen maaliin asti. Näin espanjalaiselle kirjattiin kauden ensimmäinen voitto.

- Lopulta onnistuin voittamaan tällä uudella 250-kuutioisella ja olen siitä superonnellinen. Olen iloinen myös tiimin puolesta, sillä olemme tehneet kovasti töitä. Yritetään jatkaa tästä kun jo ensi viikonloppuna on taas täysin uusi kova kisa edessä, Garcia iloitsi voitostaan.

Brad Freeman teki sen, minkä pystyi, mutta tuo parinkymmenen sekunnin hukkaaminen oli sen verran liikaa, että nyt oli tyytyminen kakkossijaan kahdeksan sekuntia voittajalle hävinneenä.

- Aloitin päivän hyvin, mutta ajo ei vain kulkenut tänään. Johdin ensimmäisen kierroksen jälkeen ja kun menimme toista kertaa endurotestille, ajattelin puristaa siellä eroa ja kaaduin. En mitenkään isosti, mutta löin pääni tosi kovaa maahan. Loppupätkän näin vain tähtiä ja ajattelin päivän olevan ohi. Sain kuitenkin viimeisellä pätkällä ohitettua Steven ja nousin toiseksi. Tuloksena se oli ihan ok, mutta olen pettynyt, Freeman tunnusti.

Steve Holcombe piti Freemania tiukalla loppuun saakka ja lopulta vain 0,7 sekuntia erotti hänet kakkossijasta. Näin siis samat miehet olivat podiumilla kuin lauantainakin, vain järjestys vaihtui.

- Oli ihan hyvä päivä. Tietysti harmittaa, koska johdin viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ja olin lopulta kolmas, mutta tämä on enduroa. Me kaikki puristimme kovaa tänään. Onnittelut Josepille. Hän ajoi tosi hyvin crossi- ja endurotestin. Kokonaisuutena olen viikonloppuun tyytyväinen ja oli kiva olla voittotaistelussa mukana, Holcombe jutusteli.

Paras suomalainen oli tällä kertaa Roni Kytönen, mutta suoritus oli kaukana odotetusta. Sijoitus oli 19 ja E1-luokassa Kytönen oli seitsemäs.

- Päivä oli vähän parempi kuin eilen. Tuli jokunen kohtuullinen pätkäaikakin. Ajamattomuus vain näkyy varmuuden puolella ja ehkä vähän uskalluksessakin. Käsi kesti hyvin ajaa, mutta voimapuolella huomaa, ettei se ole ihan sillä tasolla kuin pitäisi. Nyt täytyy vain saada ajotunteja alle, niin se tuo vauhdin ja varmuuden takaisin, Kytönen uskoi.

d

Roni Kytönen.

Eemil Pohjola ajoi lauantain tapaan sijalle 22, mutta luokkasijoitus parani yhdellä. Pohjola oli E2-luokassa seitsemäs. Hermanni Haljala ei pystynyt aivan lauantaiseen vauhtiinsa vaan ajoi nyt sijalle 30. E1-luokassa hän oli yhdeksäs. Ville Meisolan kisa päättyi keskeytykseen.

Norrbinin ensimmäinen

Juniorluokassa Jed Etchells johti pitkään, mutta virhe toiseksi viimeisellä maastokokeella vei sen verran aikaa, että tuntumassa väijynyt Albin Norrbin nousi kisan johtoon. Tuo johto kesti maaliin saakka ja näin Norrbinille kauden ensimmäinen voitto. Etchells sijoittui toiseksi ja kolmas oli lauantain tapaan Max Ahlin. Samuli Puhakaisen vauhti hiipui hieman lauantaihin verrattuna ja nyt sijoitus oli kymmenes. J1-luokassa Puhakainen oli viides. Peetu Juupaluoma ajoi maaliin heti seuraavalla sijalla Puhakaisen jälkeen. Sijoitukset siis yhdestoista ja J1-luokassa kuudes.

Youth-luokassa ei Kevin Cristinolle pysäyttäjää löydy. Kauden kuudennesta kisasta oli tuloksena kauden kuudes voitto. Kärkikolmikko oli sama kuin lauantainakin. Tällä kertaa vain Thibault Giraudon oli toinen ja Leo Joyon kolmas. Niko Puotsaari ajoi jälleen tasaisen kisan ja päätyi maaliin yhdeksäntenä kuten lauantainakin.

- Oli ihan ehjä päivä. Ei tullut mitään tyhmiä virheitä ja ajo oli ihan varmaa koko päivän. Olen viikonloppuun tyytyväinen, koska tavoite oli kympin joukkoon ja sinne pääsin molempina päivinä, Puotsaari kertoi.

c

Niko Puotsaari.

Albert Juhola ajoi hyvän kisan ja sai varmasti lohtua lauantain keskeytykselleen kun nyt tilastoihin kirjattiin kymmenes sija. Ukko Laaksosen sijoitus oli 16, mutta Roni Heikkala ei onnistunut lauantain tapaan vaan oli maalissa 21.

Naiset ajoivat kierroksen vähemmän kuin lauantaina, mutta kyllä erot selvisivät kuudellakin maastokokeella. Jane Daniels oli jälleen päivän ykkönen, mutta muuten saatiin uudet naiset podiumille. Toiseksi ajoi Francesca Nocera ja kolmanneksi Hedvig Malm. Janette Mielonen ehti maaliin sijalla 11 ja Viivi-Maria Mäkisen sijoitus oli 13.

MM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna, jolloin ajetaan Ruotsin Skövdessä.