Gajser voittoon Saksassa

Kuva
Bavo Swijgers
Hondan Tim Gajser otti vaiherikkaan kilpailun voiton tänään Saksassa.

Motocrossin MM-sarja jatkui tänään Saksassa, Teutschenthal kovapintaisella radalla. Kauden 11. kilpailu ajettiin poutaisessa säässä, mutta eilisen auringonpaiste ei enää tänään tervehtinyt kuljettajia.

MXGP-luokan ensimmäinen erä ei jättänyt varmastikaan ketään kylmäksi, kun Jorge Prago ja Jeffrey Herlings järjestivät katsojille melkoisen näytelmän. Kaksikko vaihtoi erän alussa sijoituksia kärjessä, ennen kuin Prado pystyi ajamaan muutaman sekunnin eron Herlingsiin, joka oli saanut peräänsä Tim Gajserin. Herlings nosti kuitenkin vauhtiaan ja jätti Gajserin taakseen, tavoittaen Pradon. Kolme kierrosta ennen maalia Herlings oli jo hetken aikaa Pradon rinnalla ja hieman edelläkin, mutta Prado ei antanut periksi vaan piti kärkipaikan hallussaan. Kun kaksikko tuli maalihyppyrille ruutulipun liehuessa, oli Prado maalilinjalla 0,143 sekuntia Herlingsiä edellä. Jostain erikoisesta syystä Prado päätti hypätä maalihyppyrissä vasemmasta reunasta oikeaan reunaan, eli hyppäsi hyppyrin täysin ristiin. Kun Herlings oli hänen rinnallaan oikealla puolella, osui kaksikko ilmassa toisiinsa ja kaatuivat rytinällä maahan. Prado satutti itsensä tilanteessa pahemmin, eikä pystynyt starttaamaan toiseen erään. Tiettävästi hän oli saanut tikkejä vaativan haavan. Gajser oli erän kolmas, Romain Febvre neljäs ja Tony Cairoli viides. Miro Sihvonen joutui keskeyttämään erän kaatumisen jälkeen.

Toisen erän startti meni Febvren nimiin, joka sai peräänsä Gajserin. Herlings oli startin jälkeen viidentenä. Febvre ajoikin hyvää kilpailua ja repi vajaan parin sekunnin johdon ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Gajseriin. Glenn Coldenhoff oli kolmantena ja Herlings neljäntenä tuossa vaiheessa. Herlings ajoi pitkään Coldenhoffin perässä, ennen kuin otti kolmannen sijan haltuunsa erän puolessa välissä. Tuossa vaiheessa kärkikaksikko oli kuitenkin jo yli 10 sekunnin päässä Herlingsistä. Samaan aikaan Gajser oli ajanut Febvren vajaan kahden sekunnin eron kiinni ja kaksikko oli aivan peräkkäin kärjessä. Honda-kuljettaja ajoi useamman kierroksen Febvren perässä, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa. Kun erää oli ajamatta seitsemän minuuttia, onnistui Gajser viimein ohituksessa ja nousi kärkeen. Gajser ajoikin hetkessä karkuun Febvreltä ja kaksikon ero ruutulipulla oli 12 sekuntia. Herlings oli kolmas, Pauls Jonass neljäs ja Jeremy Seewer viides. Sihvonen oli toisessa erässä 25.

Gajser voitti päivän totaalin ennen Herlingsiä. Febvre oli kolmas. Gajser nousi takaisin johtoon MM-pisteissä, kahden pisteen erolla Herlingsiin. Febvre on kolmantena, vain kahdeksan pistettä Gajserin takana.

MX2-luokassa Tom Vialle voitti molemmat erät ja samalla myös päivän totaalin. Maxime Renaux oli päivän kakkonen ja Rene Hofer kolmas. Renauxin johto MM-pisteissä on jo 84 pistettä Jago Geertsiin.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Ranskassa.