Freeman voitti jälleen, suomalaisille loukkaantumisia

Brad Freeman jatkoi voittojen tiellä.
Kuva
Future7media
Steve Holcombe ja Brad Freeman kävivät hienon taistelun voitosta tänään Espanjassa. Suomalaisten osalta päivä oli huono, kun kaksi kuljettajaamme loukkaantui.

Espanjan Santiago de Compostelassa päästiin perjantain supertestin jälkeen tositoimiin lauantaina. Kelikin suosi kilpailijoita, vaikka lämpötila jäikin alle 20 asteen. Yleiskilpailussa, eli EnduroGP-luokassa Steve Holcombe joutui toisen kerran peräkkäin toteamaan maanmiehensä Brad Freemanin hieman nopeammaksi. Freeman nousi kärkipaikalle viidennellä maastokokeella ja puristi kymmenyksen sieltä, toisen täältä, maastokoe toisensa jälkeen eroon Holcombesta. Ratkaiseva ero syntyi toiseksi viimeisellä maastokokeella, jonka Freeman selvitti lähes seitsemän sekuntia Holcombea nopeammin. Ero venähti vielä lopussa melkoisesti ja kaksikon ero maalissa oli lopulta lähes 21 sekuntia Freemanin hyväksi. Freeman voitti luonnollisesti E1-luokan, samoin kuin Holcombe E3-luokan. Kolmanneksi sijoittunut Daniel McCanney jäi kakkospaikasta vain reilut neljä sekuntia. Neljäs oli Loic Larrieu, ottaen samalla parhaat pisteet E2-luokasta. Yleiskilpailun viides oli Alex Salvini. Eero Remeksellä ei ollut paras päivänsä ja sijoitus oli kolmastoista. E2-luokassa Remes löytyy sijalta seitsemän.

- Aamupäivä meni ihan kohtuullisesti, mutta sitten kolmannen kierroksen endurotestillä lopun metsäosuudella osuin kantoon ja vedin siitä lipat. Siinä saivat vähän peukalo ja oikea kylki kipeää.   En tiedä menikö siinä jotain kylkiluita, mutta hypyissä ja pateissa tuntuu niin kuin veitsellä tökkäisi. Kisa meni sen jälkeen aivan ajeluksi, että pääsi vain maaliin. Yritän kyllä huomenna ajaa, mutta se voi mennä aika selviytymistaisteluksi. Se on varmaa, että kunnolla en pysty ajamaan. Tuo peukalo on myös aika jäykkä ja turvoksissa. Viikolla olin vielä flunssassakin, niin ei sekään tässä helpota oloa, Remes tuskaili.

Kytönen kuudenneksi, Helander sairaalaan

EnduroJ-luokassa Andrea Verona teki juuri sen mitä odotettiinkin. Italialainen takoi pohja-aikoja seitsemännelle maastokokeelle saakka ja rauhoitti sitten hieman tilannetta, kun johtoa oli riittävästi. Maalissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Enric Franciscoon oli runsaat puoli minuuttia. Samalla Verona voitti J1-luokan ja Francisco puolestaan J2-luokan. Päivän kolmoseksi ajoi Jack Edmonson.

Roni Kytönen selvitti päivän ilman suurempia ongelmia ja ajoi maaliin kuudentena. J1-luokassa Kytönen sijoittui neljänneksi. Eemil Helanderin kisa päättyi keskeytykseen polven saatua niin paljon kipeää, että edessä oli sairaalareissu.

- Päivä alkoi vähän nihkeästi, kun kaaduin ensimmäisellä pätkällä. Muuten tuli koko päivän aika tasaisesti ja suhteellisen virheettömästi. Viimeisellä pätkällä ajoin vielä lippusiimoihin ja molemmat jarrut hukkuivat hetkeksi, joten se tuotti vähän hankaluuksia, Kytönen kertasi päiväänsä.

Youth-luokassa Nathan Bererd ei jättänyt mitään epäselväksi, vaan johti kisaa jo perjantain supertestin jälkeen.  Ranskalainen ajoi koko ajan kisan kärjessä ja voitti runsaan minuutin marginaalilla. Voittoa helpotti Hamish Macdonaldin keskeytys lopussa kakkospaikalta. Sherco-kuljettaja kaatui rajusti ja katkaisi rytäkässä solisluunsa. Toiseksi nousi Claudio Spanu ja  kolmas oli Sergio Navarro. Hugo Svärdillä oli kohtuullisen hyvä päivä ja sijoitus oli neljäs. Kolmossija jäi parinkymmenen sekunnin päähän.

- Aamulla oli hiukan kädet jumissa, oli aika kylmä aaamu. Endurotestillä jouduin yhdessä mäessä vähän työntämään. Extremetestillä menin sitten kerran tangon yli. Nelossija kyllä tyydyttää, vaikka podiumpaikka koko ajan tavoittena onkin. Nyt oli tuuriakin, kun kolme kaveria edestä keskeytti, mutta niinhän se tässäkin lajissa menee, että tulos saadaan vasta maalissa, Svärd selvitti päivän kulkua.

Kisa Espanjassa jatkuu huomenna kello 10:00 Suomen aikaa.