Esittelyssä uusi KTM 890 ADVENTURE

Teksti
Uusi KTM 890 adventure on julkaistu.
Kuva
KTM
KTM esitteli uuden 890 ADVENTURE-mallin, joka on ensiluokkainen sorateiden kulkija.

Matkan ei tarvitse päättyä siihen, mihin tie päättyy... Uusi 2021 KTM 890 ADVENTURE kutsuu kokemaan enemmän tuntemattomilla reiteillä. Siinä on enemmän vääntöä ja se on entistä hallittavampi. Uudet jousituksen säädöt ja kuljettajaan keskittyvä tekniikka varmistavat, että KTM 890 ADVENTURE on loistava valinta pitkille retkille niin maantiellä kuin sorallakin.

Nyt on oiva aika kokea maailmaa moottoripyörällä. Paikasta toiseen liikkuminen turvallisesti, nopeasti ja tehokkaasti on ollut aina tärkeää, mutta uudelle tasolle kokemuksen vie KTM:n READY TO RACE -henkeä oleva moottoripyörä. 2021 KTM 890 ADVENTURE -mallissa yhdistyvät keveys ja urheilullisuus, jotka toistuvat läpi KTM ADVENTURE -malliston. Lopputuloksena on erittäin kyvykäs seikkailupyörä maantielle ja maastoon.

KTM 790 ADVENTURE antoi suunnittelulle hyvän pohjan, jota KTM:n insinöörit ovat monipuolistaneet entisestään. Uutuus on näppärä, kevyt ja käsiteltävyydeltään varma. Uusi 889 cc moottori on kompakti ja nostaa tehon 105 hevosvoimaan sekä väännön 100 newtonmetriin. Kampiakselilla on 20 % enemmän pyöriviä massoja, mikä parantaa tuntumaa matalilla kierroksilla ajettaessa ja tuo kaarreajoon vakautta. KTM 890 ADVENTURE:ssa on vahvistettu kytkin, joka pysyy tehokkaamman pyörän tahdissa. Lisäksi pyörä täyttää EURO 5 -normit.

Uudistettu WP APEX -takaiskunvaimennin on entistä mukautettavampi uuden paluu-iskunvaimennuksen säätöominaisuuden sekä ulkoisen, jousen jäykkyyttä säätävän säätimen ansiosta. Muun runkorakenteen tapaan iskunvaimennus soveltuu hyvin sekä maantie- että maastoajoon.

Vauhdikkaimmillakin sorateillä voit luottaa 200 mm:n jousitusmatkaan ja Dakar Rally -henkiseen ergonomiaan, jonka ansiosta pyörä on oikeista kohdista kapea sekä kokonaisuutena kevyt ja hallittava. Dakarista ammennettua muotoilua korostavat myös matala penkki ja lokasuoja, 20 litran tankki ja KTM MY RIDE -navigointi.

Mikäli maantie on valintasi, löytyy KTM 890 ADVENTURE -mallista Adventure-renkaat, täysikokoinen TFT-näyttö, kaarreavusteiset ABS -jarrut, älykkäät luiston- ja sutimisenestojrjestelmät, kahta eri korkeusasetusta tukeva penkki sekä tukeva ja kevyt takarunko istuimen tai matkatavaroiden kiinnitystä varten. KTM PowerParts -lisävarusteisiin lukeutuvat vakionopeudensäädin (säätimen kytkin on nyt kahvan vakiovaruste), Quickshifter+ -vaihdeavustin (päivitetyillä asetuksilla), lämmitettävä penkki sekä tupit ja valikoima erilaisia laukkuja, joiden avulla KTM 890 ADVENTURE:n käyttö monipuolisena matkapyöränä paranee entisestään.

KTM 890 ADVENTURE 
// Uusi moottori, jonka iskutilavuus on 889 cc
// Kasvanut suorituskyky: 105 hv ja 100 Nm (Euro5)
// 20 % kasvaneet pyörivät massat lisäävät ajettavuutta 
// Kytkintä on vahvistettu kasvaneen suorituskyvyn mukaisesti
// Moottorin nakutusta vähentävä järjestelmä (matalaoktaanista bensaa käytettäessä)
// Korkealaatuiset WP -iskunvaimenninkomponentit ja uusi takaiskunvaimennin
// Uudelleensuunnitellut etu- ja takajarrut parantavat hallittavuutta
// Parannetut ABS- ja MTC-asetukset
// Anodisoidut navat jauhemaalattujen sijaan
// Tangosta löytyvä vakionopeudensäätimen painike (ohjelmisto myydään erikseen)
// Entistä kompaktimpi moottori ja polttoainesäiliö optimoivat moottoripyörän painon
// Kapea profiili, hienosäädetty ergonomia ja uusitut grafiikat
// Matkavalmis kaksiosaisen säädettävän penkin ja matalan lokasuojan ansiosta
// Älypuhelinyhteys mahdollistaa musiikintoiston ja puhelut ajon aikana
// Valinnainen KTM MY RIDE -sovellus tarjoaa vaiheittaisen navigoinnin

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel: ”Ylsimme tavoitteisiimme KTM 890 ADVENTURE -moottoripyörän suunnittelussa; loimme päivitetyn seikkailupyörän sekä maantie- että maastoajoon. Uuden moottorin osalta keskityimme optimoimaan suorituskykyä ja ajotuntumaa. Näin saimme parannettua pyörän ajettavuutta ja vakautta. Vaihteita tarvitsee vaihtaa harvemmin ja parannetun ergonomian ansiosta pitkätkin ajopäivät ovat miellyttäviä. KTM 890 ADVENTURE:n suunnittelussa tavoittelimme pyörää, joka tarjoaisi saman esimerkillisen suorituskyvyn niin maantiellä kuin maastossa. Aivan kuten koko KTM ADVENTURE -mallisto, sopii uusi pyörämalli jokaiseen seikkailuun.”

KTM 890 ADVENTURE saapuu valtuutetuille KTM-jälleenmyyjille joulukuussa 2020. Lisätietoja on osoitteessa ktm.com.