Esimerkillistä toimintaa loukkaantuneen kuljettajan auttamiseksi

Johan Engblom pöllytti hiekkaa ennen loukkaantumistaan.
Kuva
Jani Hovi
Johan Engblomin kilpailu Järilässä jäi kesken ennen aikojaan, kun sääriluu murtui. Nyt Engblom kertoo oman tarinansa, mitä tilanteessa ja etenkin sen jälkeen tapahtui.

Mäntän Seudun Moottorikerhon Johan Engblomin kilpailu Järilän CC:ssä eteni viime lauantaina suunnitelmien mukaan toiseksi viimeiselle kierrokselle asti. Kierroksen loppupäässä olleessa kivikossa mies kuitenkin menetti pyöränsä hallinnan ja kaatui. Tuossa tilanteessa hänen vasen jalkansa jäi pyörän ja kiven väliin. Lisäksi myös päähän kohdistui isku.

- En ihan tarkkaan muista, mitä siinä itse tilanteessa tapahtui. Sen jälkeen takana tullut kuljettaja tuli siirtämään minut reitiltä pois ja lähti hakemaan ambulanssia paikalle. Hetken kuluttua paikalle tuli toinen mies, joka laittoi huomiokartioita ympärilleni, ettei kukaan vahingossa ajaisi päälleni, Engblom kertoi.

Ambulanssi ei päässyt ajamaan aivan lähelle, vaan Engblom jouduttiin kantamaan paareilla pois metsästä ambulanssille, jossa hän sai kipulääkettä. Kurassa ja hiekassa ollut kuljettaja vietiin Porin sairaalaan, jossa kuvauksissa selvisi, että hänen sääriluunsa yläpäässä on leikkausta vaativa murtuma. Yön aikana Engblom vietiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänet leikattiin sunnuntaina. Mies vietti osastolla aikaa sen jälkeen vielä kolme päivää ennen kuin pääsi keskiviikkona kotiin toipumaan. Edessä on kuntoutusjakso ja takaisin pyörän päälle on mahdollista päästä aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua.

Nyt kun Engblom pääsi kotiin, on hän ehtinyt miettiä rauhassa tapahtunutta.

- Haluan kiittää näin jälkikäteen kaikkia, jotka auttoivat minua onnettomuuspaikalla, sekä tietysti sairaalassa. Siinä kisapaikalla en kivuista johtuen huomannut ihmisiä kiittää, mutta toivottavasti kiitokset saavuttavat heidät tätä kautta, Engblom päätti.