Ensiesittelyssä KTM 790 ADVENTURE R RALLY

Teksti
KTM esitteli uuden 790 ADVENTURE R RALLY -pyörän.
Kuva
KTM
KTM 790 ADVENTURE R RALLY -pyörä on ADVENTURE -malliston kolmas ja uusin pyörä, joka on sijoitettu matkarallipyörän kategorian kärkeen.

Tämä pyörä on suunniteltu kuljettajille, jotka vaativat äärimmäistä suorituskykyä haastaviin olosuhteisiin, sekä parhaita jousitus ominaisuuksia. 

ADVENTURE R RALLY -malli pohjautuu vahvasti ADVENTURE R -malliin, jossa on sama teräsristikko runko, sekä suorituskykyinen ja kompakti 95 hevosvoimaa tuottava kaksisylinterinen LC8c -rivimoottori. Verrattuna ADVENTURE R -malliin ADVENTURE RALLY -mallissa on WP XPLOR PRO – erikoisvalmistettu jousitus, jonka WP :n Factory Racing -osasto on kehittänyt tarjoamaan uusia ulottuvuuksia äärimmäisiin olosuhteisiin. Tässä mallissa jousitusmatka edessä, sekä takana on 30mm pidempi, joka helpottaa ajamista entisestään vaikeimmissa esteissä. Jousituksen pidennyksellä pyörän istuinkorkeus muuttuu 910 millimetriin.

WP XPLOR PRO 7548 -etujousituksessa käytetään Cone Valve -teknologiaa. Cone Valve -teknologian ainutlaatuinen venttiilijärjestelmä mahdollistaa lähes rajattoman vaimennussuorituskyvyn. Normaalisti vain säätölevysarjaa (shim stack) vaihtamalla saa säädettyä jousitus asetuksia, mutta WP XPLOR PRO -mallissa on mahdollista muuttaa jousituksen asetuksia ulkopuolelta. Cone Valve :a voi avata rajattomasti, vähentäen jousituksen jäykkyyttä.

WP XPLOR PRO 6746 – takaiskunvaimennin on täysin säädettävä korkea laatuinen iskunvaimennin, jonka kehityksen taustalla on KTM :n korvaamaton kokemus huippuluokan Rally -kilpailuista. Nykyaikaisten, matalakitkaisten osien ansiosta iskunvaimennuksen teho on huomattavasti aiempaa suurempi, jonka ansiosta kuljettajien rasitus pienenee. Iskunvaimennin hyödyntää progressiivista vaimennusjärjestelmää (PDS) ja sen vaimennuksen toiminta on helposti muokattavissa.

ADVENTURE R RALLY -tukee täysin READY TO RACE -periaatetta, sen WP XPLOR PRO -jousituksella ja lukuisilla varusteilla. ADVENTURE R RALLY -mallissa on vakiona kevyt Akrapovic -äänenvaimennin, hiilikuitutankin suojat, sekä Quickshifter+. Tämä erikoismalli erottuu joukosta uniikilla värillään sekä visuaalisella ilmeellään. ADVENTURE R RALLY -mallissa on tavallista kapeammat vanteet, jotka on suunniteltu hankalia ajo-olosuhteita varten. Pyörä on varusteltu korkeammalla satulalla, kilpa-ajo asennon ergonomian parantamiseksi, sekä Rally -käyttöön tarkoitetuilla jalkatapeilla pitkät seisonta jaksot taittuvat mukavasti, säilyttäen loistavan pidon. 

Hubert Trunkenpolz (Markkinointijohtaja, KTM AG): ”Yksinkertaisesti sanottuna rakensimme KTM 790 ADVENTURE R RALLY -pyörän koska me voimme! Pyrimme KTM:llä aina haastamaan itsemme ja tuotekehityksemme, sillä sitä READY TO RACE -periaate on. Meillä on kaikki tarvittava käytettävissämme ja tiedämme, kuinka valmistaa ainutlaatuisia moottoripyöriä omistautuneille asiakkaillemme. WP:n Pro Components -sarja tarjoaa lähes samanveroista jousitusta kuin Dakarin voittaneella Red Bull KTM Factory Racing Rally -tiimillä KTM 450 RALLY -kisassa. Uusi KTM 790 ADVENTURE R RALLY on juuri sitä mitä lupaakin: Rallimoottoripyörä valmiina mihin tahansa seikkailuun.”