EM-semifinaali peruttu muuttuneen liikennevakuutuslain takia

Varkaudessa piti ajaa speedwayn U19-ikäluokan EM-semifinaali, mutta valitettavasti kisa on jouduttu peruuttamaan.

Varkaudessa heinäkuun 20. päivä ajettava speedwayn U19 EM-semifinaali on peruttu. Muuttunut liikennevakuutuslaki teki kilpailun järjestämisestä lopulta käytännössä mahdotonta, vaikka järjestävä seura VRT ja Suomen Moottoriliitto teki kaikkensa asioiden edistämiseksi. Lopulta, monien vaiheiden ja palaverien jälkeen jouduttiin tekemään kaikkein harmittavin päätös ja kilpailu joudutaan perumaan.

- Todella harmittava ja raskas päätös kilpailun perumisesta joudutaan tekemään. Vastuullisena toimijana kävimme monta palaveria SML:n ja FIME:n kanssa, mutta ratkaisua tilanteeseen ei löytynyt. Oman mutkansa matkaan tuo vielä EU:n ulkopuolelta tulevat kuljettajat, jotka eivät pysty esim. netin kautta näitä vakuutusasioita hoitamaan, kommentoi pettynyt kilpailunjohtaja Aki-Pekka Mustonen.

Vaikka tilanne on erittäin ikävä, FIM Europe on tyytyväinen VRT:n kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja aiempina vuosina järjestettyihin kilpailuihin ja toivoo, että yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin.

 - Edelliset kilpailut ovat sujuneet järjestelyjenkin puolesta hyvin ja kaikki voitava tehdään, jotta tulevaisuudessa kv. kisoja Varkaudessa ajetaan. Vaikka nyt ollaan köysissä, niin tyrmätty meitä ei ole. Usko parempaan tulevaan pidetään vahvana, toteaa Mustonen lopuksi.

FIME etsii uuden järjestäjän kilpailulle ja tiedoittaa siitä erikseen.