Carlsson vei mestaruuden Ruotsiin, Nyqvist otti naisten mestaruuden

Simon Carlsson vei mestaruuden Ellivuoren hienoissa maastoissa.
Twenty-Four Media / Antti Hellsten
Simon Carlsson varmisti EMTB:n SM-sarjan mestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa. Naisissa Marita Nyqvist varmisti puolestaan mestaruuden.

Sähkömaastopyörien kauden kolmas SM-osakilpailu poljettiin viikonloppuna Ellivuoressa, samoissa maisemissa, jossa kaasutellaan parin viikon kuluttua Sisu Extreme. Päivän ohjelmassa oli yhteensä 18 maastokoetta, joilla kärjelle kertyi ajoaikaa tällä kertaa 28 minuuttia.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella osakilpailuvoitto jäi Suomeen, kun Tarmo Ryynänen vei voiton 10 sekunnin turvin, ennen GASGAS Nordicin Simon Carlssonia. Kun sarjan neljästä osakilpailusta kolmen parhaan tulokset lasketaan mukaan sarjan loppupisteisiin, varmisti Carlsson jo nyt Suomen mestaruuden. Antti Ukkonen oli kilpailun kolmas.

f

GASGAS-tiimi Antti Kujanpää (vas.edessä), Aleksi Jukola, Simon Carlsson ja Kimmo Hurri juhlivat kisan jälkeen Carlssonin mestaruutta.

Moottoripyörien puolelta tutuista nimistä päivän nopein oli tällä kertaa Miika Latvala, joka oli kuudes. Carlsson tiimikaveri Antti Kujanpää oli seitsemäs ja niin ikään samassa tiimissä ajava Aleksi Jukola kahdeksas. Kimmo Hurri oli 14. ja Niki Ahola 17.

Naisten luokan voitto meni tällä kertaa Ella Sjögrenin nimiin. Marita Nyqvist oli kisan kakkonen ja varmisti samalla myös naisten luokan Suomen mestaruuden.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu poljetaan syyskuun 2.päivä Laajavuoressa.