Brayton jälleen Geneven kuningas

Kuva
Jani Hovi
Justin Brayton voitti Geneven supercrossin viikonloppuna jo kuudennen kerran.

Geneven supercross päättää perinteisesti vuoden Euroopan ”kovan rahan” supercrossit ja niin teki tänäkin vuonna. Poikkeuksellisesti rata herätti tänä vuonna kuljettajien keskuudesta paljon keskustelua, sillä jäisenä halliin ajettu maa oli molempien kisailtojen aikana pehmeää ja spoorit haittasivat kuljettajia etenkin radan rytmisuoralla.

Perjantaina kisan voittoon ajoi Martin Davalos, joka nähtiin ensimmäisen kerran Genevessä mukana. Davalos siirtyy ensi kaudelle 450-kuutioisten luokkaan ja onkin harjoitellut pari viime viikkoa uuden tiiminsä Team Tedder Racingin KTM:llä, mutta ajoi Genevessä vielä viimeisen kerran Kawasakin ohjaimissa. Kakkonen perjantaina oli, jousituksensa kanssa koko viikonlopun ajan tuskaillut Justin Barcia. Kolmas oli Justin Brayton.

Davalos oli hyvää vauhtia matkalla voittoon myös lauantain finaalissa, mutta menetti pidon etupyörältä ja kaatui. Hondan tehdaskuljettajana Ken Roczenin rinnalla alkavalla kaudella ajava Brayton nousi kärkeen ja ajoikin voittoon. Barcia oli jälkeen kakkonen ja Davalos kolmas.

Tämä tarkoitti sitä, että Brayton kruunattiin kuudennen kerran Geneven kuninkaaksi, ennen Davalosta ja Barciaa.