Brabec jatkaa vakuuttavasti

Ricky Brabec jatkaa vahvoja suorituksia.
Kuva
Rally Zone
Ricky Brabec vankisti johtoaan tänään Dakar-rallissa, kun kuljettajat ajoivat kisan kuudennen etapin. Tämän päivän jälkeen edessä on viimein välipäivä.

Kisan kuudentena päivänä kuljettajat ajoivat peräti 830 kilometrin mittaisen etapin, joka piti sisällään 477 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Päivän voittoon ajoi Ricky Brabec, joka vahvisti näin ollen johtoaan kokonaiskilpailussa. Kakkonen tänään oli amerikkalaisen Honda-tiimikaveri Joan Barreda, joka ajoi samalla kilpailun parhaan etappinsa. Päivän kolmas oli KTM:n Mattias Walkner, joka jäi Brabecista 2.45.

Kokonaiskilpailussa Brabecin johto on yli 20 minuuttia ennen toiseksi noussutta Pablo Quintanillaa. Hallitseva mestari Toby Price lähti päivään toiselta sijalta, mutta oli ongelmissa tänään. Price joutui pysähtymään 390 kilometrin kohdalla ja pääsi jatkamaan vasta, kun kanssakilpailija pysähtyi auttamaan häntä. Price oli etapin 11. ja putosi kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Hänen erossa Brabeciin on lähes 26 minuuttia. Päivään kolmantena startannut Kevin Benavides joutui keskeyttämään kisan tänään tekniseen vikaan. Kilpailun joutui keskeyttämään myös enduromestari Johnny Aubert. Ranskalainen Sherco-kuljettaja kaatui ja loukkaantui tilanteessa.

Alla kilpailun kokonaistulokset 6/12 etapin jälkeen.

6